• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 28 °C

Milletvekili Önlü, öğrencilerin barınma sorununu sordu

Milletvekili Önlü, öğrencilerin barınma sorununu sordu
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, Dersim’de öğrencilerin yaşadığı yurt sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Önlü soru önergesinde, Munzur Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden öğrencilerin son zamanlarda özellikle barınma konusunda birçok zorlukla karşılaştıklarını belirterek, “Üniversite öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca eksiksiz ve arzu ettikleri düzeyde yaşamaları için başta barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Ancak Munzur Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden öğrenciler son zamanlarda özellikle barınma konusunda bir çok zorlukla karşılaşmaktadırlar. Yurt kapasitelerinin dolu olmasından kaynaklı kalacak yer problemi yaşayan ve ev kiralamak zorunda kalan öğrenciler, artan kira bedellerini karşılamakta güçlük çekmekte ve bu sorun giderek büyümektedir. Özellikle Dersim’de uzman çavuş, asker ve polislerin kaldıkları lojmanların yıkılmasıyla birlikte kentte kira bedellerinde büyük artışlar gerçekleşmiştir. Evlerini öğrenciler yerine memurlara vermek isteyen ev sahiplerinin öğrencileri arayarak evlerinden çıkmalarını istediğine dair bilgiler tarafıma iletilmiştir” dedi.

Milletvekili Önlü, bu bağlamda Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:

Munzur Üniversitesi’nde hali hazırda eğitim gören öğrenci sayısı kaçtır?

Dersim’de üniversite öğrencilerinin kalabilecekleri kaç öğrenci yurdu bulunmaktadır? Bu yurtların toplam kapasitesi nedir? Dersim’de bulunan öğrenci yurtlarına son 5 yıl içerisinde ne kadarlık bir zam yapılmıştır?

Munzur Üniversitesi’nde okuyan ve yurtlarda kalan öğrencilerin, yurt paralarını geciktirdiklerinde disiplin cezası aldıkları ve yurtlardan atıldıkları doğru mudur?

Son 1 yıl içerisinde kaç üniversite öğrencisi disiplin cezası nedeniyle yurtlardan atılmışlardır?

Son 1 yıl içerisinde kaç üniversite öğrencisi yurt kirasını geciktirdiği için yurtlardan atılmıştır?

Munzur Üniversitesi’nde eğitime devam eden öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunu konusunda ne tür çalışmalar yapmaktasınız? Bu sorunun ortadan kaldırılması amacıyla yurt sayısının arttırılması konusunda hali hazırda bir çalışmanız var mıdır?

Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin kaçı bakanlığınızdan burs almaktadır? Bursların miktarı ne kadardır? Bu burslar öğrencilerin temel ihtiyaç ve barınma ihtiyaçlarını karşılamakta mıdır?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim