• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

MHP'li Nuhoğlu: Partimin 54. vekiliyim

MHP'li Nuhoğlu: Partimin 54. vekiliyim
MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hayrettin Nuhoğlu, genel seçimin ardından bulundukları itirazın değerlendirildiğini belirterek, ''Yaptığımız itirazla 826 oy farkla milletvekili seçilmiş bulunuyorum'' dedi.

Nuhoğlu, MHP İstanbul İl Başkanlığında, İstanbul'dan milletvekili seçilen Meral Akşener, parti yöneticileri ve partililerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Seçim bölgesinde yaptıkları itirazların ardından 14 ilçedeki seçim kurullarının birleştirme tutanaklarına göre, 1. bölge 3. sıradan milletvekili olduğunu ifade eden Nuhoğlu, AK Parti'nin itirazlarının sonuçsuz kaldığını söyledi.

Nuhoğlu, İl Seçim Kuruluna intikal eden sonuçlarla birleştirme tutanaklarındaki sonuçların aynı olduğunu kaydederek, ''Sonucun ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

AK Parti'nin Beykoz İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itirazın kurulda görüşüldüğünü bildiren Nuhoğlu, şöyle devam etti:

''AK Parti'nin seçim kurulundaki temsilcisi, açılan 54 sandıktaki 351 geçersiz oyun 3'ünün geçerli sayılmasının ardından yapacakları bir şey olmadığını görünce, ilçe başkanından aldığı talimatla bu itirazdan vazgeçtiklerini belirtmiş ve sayım tutanakla sona erdirilmiştir. Buna rağmen bugün mesai saati bitimine 5 dakika kala AK Parti'nin bir yetkilisi, Beykoz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına giderek, oradaki bir kişinin seçim kurulunda görevli olmadığı iddiasıyla itirazda bulunmuştur.''

Oy pusulalarının bulunduğu seçim bölgesinin mühürlü olması ve içeriye kimsenin girmemesi gerekirken, emniyet güçlerinin orada olduğunu bildiklerini ifade eden Nuhoğlu, ''Neyin peşindeler, ne arıyorlar bilmiyoruz. Bu konuda endişeliyiz. Ama tüm bunlara rağmen yargıya güvenimiz vardır. Nitekim yaptığımız itirazla 826 oy farkla milletvekili seçilmiş bulunuyorum'' diye konuştu.

Nuhoğlu, toplantının ardından itirazlarla ilgili bazı belgeleri ve Beykoz İlçe Seçim Kurulunda tutulan tutanağı basın mensuplarına dağıttı.

Kaynak : haber7.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim