• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 19 °C

Kılıçdaroğlu’nun aday olması memleketi Dersim’de nasıl karşılandı?

Kılıçdaroğlu’nun aday olması memleketi Dersim’de nasıl karşılandı?
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Dersim’de vatandaşlar Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendirdi.

Dersim’in Nazimiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde taş bir evde dünyaya gelen ve 7 kardeşten ortancası olan 74 yaşındaki Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs akşamı Türkiye’nin en üst makamı olan cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmaya aday.

Cumhurbaşkanı adayı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ballıca köyünde bulunan doğduğu ev, dağlık bir arazi içinde ve uzun yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

4-008.jpg

"KILIÇDAROĞLU BU EVDE DÜNYAYA GELDİ"

İlçenin dağlık ve ormanlık alan ile kaplı olmasından ötürü yaşam koşullarının ağır olduğunu ifade eden Özkan Özdoğan, “Kılıçdaroğlu bu evde dünyaya geldi, burada büyüdü, çok zorluklar çekti. Hepimiz zorluklar çektik ama o da büyük zorluklar yaşadı. Buradan ayrılmış, okumuş ve şimdi de cumhurbaşkanı adayı olmuş. Dersim insanın desteği ve Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olacak. Biz istiyoruz ki cumhurbaşkanı olsun ve millet rahat bir nefes alsın ve rahatlık görsün, bunu istiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun doğduğu Nazimiye  ilçesinde de vatandaşlar, Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliğine yönelik medyada yapılan saldırıları çirkin bularak tepki gösteriyor.

3-009.jpg

Vatandaşlardan Yusuf Singal, “Bu karar bizi sevindirdi çünkü hemşerimiz. Allah kendisine yardımcı olsun destekleyeceğiz ve oyumuzu vereceğiz elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

6-003.jpg

Tayfun Gökbaş, “Burada okumuş burada yaşamış ve buranın ekmeğini yemiş. Biz de biliyoruz ki kendisi güzel bir insandır” dedi.

"YAZIKTIR GÜNAHTIR BU ALEVİLER SİZE NE YAPTI?"

Süslü Kama, “Her gün televizyonlarda kendisine Alevi’dir oy vermeyiz diye bir sürü şey söylüyorlar. Yazıktır günahtır bu Aleviler size ne yaptı? Biz Allah’a dua ettiğimiz zaman ‘Ya Muhammed Ya Ali’ diyoruz ve hepsi bizimdir kimseye hakaret ediyor muyuz?” ifadesini kullandı.

2-012.jpg

İbrahim Güzel, “Bizim insanımız, toprağımız ve Nazimiyeli. Memleketimizden biri tabi ki kendisini severiz ve isteriz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması Dersim’in kent merkezinde de vatandaşlar tarafından olumlu olarak karşılandı.

İsmail Meşmat, “Kılıçdaroğlu aday gösterildiği zaman kahvede herkese çay ısmarladım onlar da memnuniyetle karşıladı, hepimiz de bu karara sevindik ”dedi.

"ONUN İÇİN BİR KURBAN KESECEĞİM"

Mustafa Tosun, “Benim başımın üstünde yeri var, ben kendisini çok seviyorum. İnşallah temennim cumhurbaşkanı olur ben de onun için bir kurban keseceğim” diye konuştu.

Ayçan Bayram, “İsterim ki Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsun, bu sayede inşallah hayatımız kurtulur.  Hepimiz açız durumumuz kötü, ortalık çok kötü inşallah iyi olur ve bu kötü durumdan çıkacaktır” diye konuştu.

1-008.jpg

CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu da Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte “ülkedeki bütün farklılıkların barış ve kardeşlik içinde ötekileştirilmeden bir arada yaşayacağı koşulların oluşacağı” görüşünü dile getirdi.

Şaroğlu, şöyle konuştu:

“Partilerin ittifakı ve toplumun ortak gücüyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermesi bizi çok fazlasıyla gururlandırdı, onurlandırdı ve ağlattı.

Çünkü bu duyguyu anlatmak öyle kolay değil. O koltuğa ha Kemal Bey oturdu ha biz oturduk. Kimsenin ötekileştirilmediği kimsenin yatağa aç girmediği ve hukuk önünde herkesin eşit olduğu hakların eşit olduğu bir düzen yaratacağına inanıyorum.

5-003.jpg

Aynı zamanda ülkeye huzur, barış ve kardeşliği getirecek. Sözde kardeşlik değil, özde kardeşlik getirecek, doğusuyla batısıyla, güneyi ile kuzeyi ile birbirine barışık bir ülke yaratacağına inanıyorum sonuna kadar onunla her türlü mücadelede var olacağız çalışacağız ve kendisini orada göreceğiz bu da bizim için onur kaynağı olacak.”

Haber: Ali Haydar Gözlü/Kenan Korkmaz

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim