• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Gazeteciler Derneği Başkanı Demir: Gazeteciler tehditler ile yola getirilmek isteniyor

Gazeteciler Derneği Başkanı Demir: Gazeteciler tehditler ile yola getirilmek isteniyor
“Açılan davalar, gözaltılar, baskılar, yıldırmalar ve birçok baskı türüyle mesleğini yapmak isteyen gazeteciler hep tehditler ile yola getirilmek isteniyor. Ama gerçekleri ve doğruları yazan gazetecilerin de hala var olduğu bilinmelidir” dedi.

Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ferit Demir  “Açılan davalar gözaltılar, baskılar, yıldırmalar ve birçok baskı türüyle mesleğini yapmak isteyen gazeteciler hep tehditler ile yola getirilmek isteniyor. Ama gerçekleri ve doğruları yazan gazetecilerin de hala var olduğu bilinmelidir” ifadelerine yer verdi.

Demir, “Bugün Gazeteciler çalışabiliyor mu, ya da gazeteciler özgürce haber yapabiliyor mu? Gazeteciler doğruları yazmak için bir çaba içindeler mi? Bu konu son yıllarda inanılmaz derecede tartışılıyor ve vatandaşın gazetecilere olan inancı ve güveni neredeyse tamamen kaybolmuş durumda. Günümüzde yüzlerce gazeteci işsiz, yüzlercesi çok zor şartlarda çalışıyor ve gazetecilik artık birilerinin güdümüne girmiş. Emrivaki ile haber yapılan bir meslek haline dönüştürülmek üzere. Namusuyla, şerefiyle gazetecilik yapan gazeteci dostlarımız tabi ki var ama gerçekleri yazan gazeteciler de hep baskı altında tutuluyor” dedi.

 

“GERÇEKLERİ YAZAN GAZETECİLER HALA VAR”

“Açılan davalar gözaltılar, baskılar, yıldırmalar ve birçok baskı türüyle mesleğini yapmak isteyen gazeteciler hep tehditler ile yola getirilmek isteniyor. Ama gerçekleri ve doğruları yazan gazetecilerin de hala var olduğu bilinmelidir” diyen Ferit Demir şöyle devam etti:

“Son yıllarda gerçek anlamda gazetecilik yapan, doğruları tarafsız bir gözle yazmak isteyen gazetecilere her türlü baskı uygulandı. Birçok meslektaşımızın basın kartları iptal edildi ve birçok gazeteciye hala basın kartları hak ettikleri halde verilmiyor.

Yüzlerce gazeteciye hukuksuz bir şekilde soruşturmalar ve davalar açıldı. Toplum içinde itibarı olmayan ve gazetecilik mesleği ile bağdaşmayan haller içinde bulunan, bize göre gazeteci olmayan satılık kalemler belli bir kesim tarafından kollanıyor. Gazetecilik mesleği onur ve şeref ile yapılınca anlamlı olur. Bugün yandaşlık, yalakalık yaparak gazeteci olduğunu söyleyenlerin gazetecilik ile hiçbir bağlantıları yoktur. Onlara verilen basın kartları çıkar ve menfaat amaçlıdır.

Sonuç olarak yıpratılan, baskı altında tutulan, zindanlara tıkılan, haber yapmaları engellenen, sansüre uğrayan gazeteciler her şartta mesleklerini yapmak için mücadelelerini bugün de yarın da sürdürecekler. Mesleklerini onuruyla, şerefiyle yapan tüm gazetecilerin çalışan gazeteciler günü kutlu olsun. Diğer tarafta kalemlerini satan ve birileri için senaryo yazarak gazetecilik yapan kesimlerin kendilerine gazeteciyim demesi de utanç verici bir gerçektir. Son olarak şunu demek istiyorum. Topluma tarafsız, doğru haberleri verebilmek için gazetecilik yaptıkları sırada katledilen ve çeşitli nedenlerle hayatlarını kaybeden bütün gazetecileri de saygı ile anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum.” PİRHA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim