• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 15 °C

Fırat Kalkınma Ajansı, İki Yeni Program Başlattı

Fırat Kalkınma Ajansı, İki Yeni Program Başlattı
Merkezi Malatya'da bulunan Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini de kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 'Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi' ve 'Turizm Sektörünün Geliştirilmesi' adıyla iki yeni destek programı için teklif çağrısı başla

Merkezi Malatya'da bulunan Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini de kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 'Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi' ve 'Turizm Sektörünün Geliştirilmesi' adıyla iki yeni destek programı için teklif çağrısı başlatıldı. TRB1 Bölgesinde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları ile birlikte bölgeye 12 milyon 650 bin TL kaynak aktarılacağı belirtildi.

Ajans Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelere destek vermek amacıyla 29 Haziran'da iki yeni destek programını başlattıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 'Doğrudan Faaliyet Desteği' ve 'Teknik Destek' programlarını ilan ettiklerini anımsatan Altunyuva, dört program ile bölgeye toplam 12 milyon 650 bin TL'yi bulan kaynak aktarılmasını öngördüklerini söyledi. Altunyuva, şöyle devam etti:

"Programlar arasında farklılıklar olmakla beraber, genel olarak kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifler uygun başvuru sahipleri arasında yer alıyor. İlan edilen programlarla, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölgesel kalkınmayı tetikleyecek projelerinin hayata geçirilmesine ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacaktır. Özel sektöre yönelik olarak hazırladıkları, imalat sanayi ve tarım sektörünü desteklemeyi hedefleyen programları 2011 yılı sonbahar döneminde ilan edileceğiz. "

Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile söz konusu bölgede turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayacak altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını anlatan Altunyuva, altyapının geliştirilmesine yönelik projelere öncelik vereceklerini kaydetti. Altunyuva, program kapsamında uygun başvuru sahibi veya ortağı olabilecek kurum ve kuruluşları şöyle sıraladı: "Valilikler, belediyeler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, üniversiteler, bölge ve il müdürlükleri, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları. Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam yıllık ödenek tavanı 7 milyon TL'dir. Her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarı asgari 150 bin TL ve azami 1 milyon 750 bin TL olabilecektir. Program kapsamında, her bir proje bütçesinin en az yüzde 25'i, en fazla ise yüzde 75'i hibe olarak desteklenebilecektir. "
 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim