• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C

Düzgün Baba yolu

Mazlum ARSLAN

 Gazetedeki geçen yazımda bölgemizdeki çiftçi sorunlarının küçük bir bölümünü açıklamıştım. Bu yazımda o sorunların en önemlisini, binlerce insanımızı ilgilendiren önemli bir hizmet talebimizi yazmak istiyorum.

 

Toplumumuz için çok kutsal olan ibadet yerimiz Düzgün Baba yolunun asfaltlanmasıdır. Tabi bölgemizde bulunan diğer ibadet yollarının yapılması da talebimizdir, yapılırsa da sevincimiz olacaktır.

Ama bu güzergahta hep inandığımız, yalvarıp yakardığımız, dileklerde bulunduğumuz, uğruna kurbanlar kestiğimiz, cümle alemde sağlık ve huzur dileğinde bulunduğumuz, murat istediğimiz, dergahımıza giden bu yolun durumu içler acısıdır. Bizler yıllardır bu acıyı, içimizde yaşıyor ve görüyoruz. Merkeze bağlı Gürbüzler Köyü’nden itibaren yaklaşık 8 kilometrelik yolun durumu içler acısıdır.

İbadet ve inanç görevini yerine getirmek için gönül rahatlığı ile evinden yola çıkan insanlar, bu yola girdiklerinden, tozdan, gürültüden, arabanın verdiği huzursuzluktan v.s. dolayı kalbinin daralmaması mümkün mü? 

Bu yolun yapımı için acil çözüm beklediğimiz halde yetkililerden hiçbir destek ve yardım bulunamamaktadır. Neden?

Sözde stabilize yapılmış bu yoldan İl Genel Meclisinin sayın üyelerininde mi bilgisi yoktur. Bu önemli hizmet bölgesine ödenek ayırmalarında para mı bulmamaktalar? Yoksa onlar içinde mi önemli değildir?

Bu bozuk yol güzergahında sabırlı olmak mümkün müdür? Ama yine de sabırlı olmaya devam edeceğiz. İncitmeyeceğiz, çünkü bizim felsefemizde Pir Hacı Bektaş-ı Veli’nin “ incinsende incitme, murada ermek sabır iledir.” İnancı vardır.

Yaklaşık her yıl dört veya 5 aylık süre içerisinde binlerce insanımızın araçlarının kullandığı bu 8 kilometrelik yolun asfaltına gereken ödenek miktarı devletimiz için deveden kulaktır.

Yeter ki ilgililer ve yetkililer istekli olsun. Bu önemli inanç ve ibadet yerimizin yolunun asfaltlama hizmetinin yapılması için tüm yetkililerden, İl Genel Meclisi üyelerimizden bekliyor ve diliyoruz.

Mazlum ARSLAN
Ziraat Odası Başkanı

Bu yazı toplam 65019 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim