• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 5 °C

Dersimli müzisyenden yeni albüm

Dersimli müzisyenden yeni albüm
Dersimli müzisyen Ozan Yağan’ın, Mim Production etiketiyle "So" albümü müzikseverlerle buluştu.

Ozan Yağan’ın, aranjörlüğünü ve müzik yönetmenliğini Metin Bingöl’ün üstlendiği "So" adlı albümü Mim Prodüksiyon tarafından dinleyicileriyle buluşturuldu.

Yeni albümüne ilişkin konuşan Ozan Yağan, "So" albüm projesinin yaklaşık 9 ay sürdüğünü söyledi.

Albümünün proje kayıtlarının San Production da tamamlandıktan sonra Mim Prodüksiyon tarafından dinleyicilerle buluştuğunu dile getiren Yağan, sözlerine şunları ekledi:

“Günümüzde teknolojinin internet kanadının gelişmesiyle albüm satışları olumsuz olarak etkilendi. Dinleyiciler yerel sanatçılar dışında dünyanın bir ucundaki sanatçıları tek tuşla dinleyebiliyor. Bu nedenle de son dönemler de sanatçılar çalışmalarını albüm yapmak yerine tekli eserlerle (single) dinleyicilerine sunuyor. Bu durum hakkında geniş çaplı düzenlemeler gereklidir. Nitekim albüm arşivdir.”

Albümünün 10 eserden oluştuğunu belirten Yağan, "Kimin Yüzünden" eserinin söz ve müziğinin kendisine, “So” ve "Kırmanciye Tore" Hıdır Ağırdağ'a, "Eylen Hocam" eseri Şah Hatayi'ye, "Küllere Düştüm" ve "Ah Sana Mı Döndü" eserlerinin söz ve bestesi Volkan Yağan'a, "Baba" adlı eserin sözü Murat Yanç ve müziği Aydın Yağan'a, "Wusaro" adlı eserin Özgür Yağan'a, "Diren" ve düzenlenen halay eserlerinin söz ve bestesinin de Aydın Yağan'a ait olduğunu söyledi.

Dersimli müzisyen Yağan, müzikseverlerin albümüne ilişkin olumlu tepkiler verdiğini ve bunun kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

2012 yılında çeşitli yerel sanatçıların bulunduğu "Nesilden Nesile Zazaca" projesinde yer alan Yağan, ilk klibi "Xo Rasane" adlı sözü müziği babası Aydın Yağan' a ait olan eserini, Caner Canerik yönetmenliğinde Dersim’de çekti.

2017 yılında ilk single çalışması "Ah Yarim" adlı sözü müziği kendisine ait olan eseri Mim Production tarafından dijital platformlarda müzikseverlerle buluşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim