• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

Caner Gönyeli-2011 Arama-Kurtarma tatbikatı

Caner Gönyeli-2011 Arama-Kurtarma tatbikatı
Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2011 Arama-Kurtarma tatbikatının, KKTC karasularında Türkiye ve KKTC arama-kurtarma bölgelerinde gerçekleştirilen ilk bölümü tamamlandı.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2011 Arama-Kurtarma Tatbikatı, arama kurtarma teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla, basına ve yabancı gözlemcilere açık olarak gerçekleştiriliyor.

TATBİKAT SENARYOSUTatbikatın deniz safhasındaki ilk bölümü Dipkarpaz'ın 13 mil güneyinde icra edildi. Senaryoya göre; Gazimağusa açıklarında KKTC kara suları dışında, Türkiye Arama Kurtarma bölgesi içerisinde seyir halinde olan bir feribotun yardım çağrısı üzerine arama-kurtarma faaliyeti gerçekleştirildi. Yardım çağrısının Kıbrıs Türk Radyosu ve Ana Arama Kurtarma Merkezi'nin (AAKKM) tehlikedeki gemilerin aranmasına yönelik uzay sistemi (COSPAS) üzerinden alınması üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Arama Kurtarma Teşkilatı faaliyete geçirilerek, bölgeye iki sahil güvenlik botu sevk edildi. Feribot kaptanı tarafından, açık güvertede, bir tırın yandığı ve kayarak geminin dengesini bozduğu ihbarı verilmesi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Arama ve Kurtarma Teşkilatı tarafından, KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı ile temasa geçilerek, KKTC Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Ltd. Şti.'den Söndüren-7 Römorkörü ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı kuruluşunda yer alan bir arama-kurtarma helikopteri, bir ambulans helikopteri ile iki Sahil Güvenlik botu görevlendirildi.Feribot ile telsiz irtibatının kesilmesi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Arama Kurtarma Teşkilatı tarafından bölgeye, helikopter konuşlu bir fırkateyn, bir korvet, bir karakol gemisi, bir arama kurtarma helikopteri, bir sahil güvenlik helikopteri ile bir arama kurtarma uçağı sevk edilerek, arama kurtarma faaliyetlerine başlandı. Bu kapsamda, arama kurtarma uçağı tarafından tespit edilen can salındaki kazazedeler, fırkateyn tarafından kurtarıldı ve ilk müdahaleleri gemideki revirde yapıldı. Kazazedelerden ikisinin sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine, yaralılar ambulans helikopter ile hastaneye nakledildi.Olay yerinde bir can salı olduğuna dair kurtarılan kazazadelerin ifadeleri üzerine, bölgeye arama kurtarma unsurları sevk edildi. Tespit edilen kazazedelerin dördü arama kurtarma helikopterleri, diğerleri ise deniz unsurları tarafından kurtarıldı. Feribotun güvertesindeki TIR'daki yangın da Söndüren-7 Römorkörü tarafından söndürüldü.

TATBİKATI KEZBAN GÖNYELİ DE İZLEDİÖte yandan tatbikata adını veren Şehit Teğmen Caner Gönyeli'nin annesi Kezban Gönyeli de, tatbikatı izledi. Anne Gönyeli'nin zaman zaman duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.İHA

Kaynak : haber7.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim