• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 22 °C

Bargini köyünde Ağuçan Anma Etkinliği yapıldı

Bargini köyünde Ağuçan Anma Etkinliği yapıldı
Bargini Ağuçan Ocağı Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Dersim’in Hozat ilçesinin Bargini (Karabakır) köyünde Ağuçan Anma Etkinliği yapıldı.

Ağuçan Anma Etkinliği’ne DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, AABK Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali Çankaya, HDP Dersim İl Eş Başkanları Nazlı Öz Çelik ve Ferhat Yıldız, HDP PM Üyesi İbrahim Kasun, ABF Genel Başkan Yardımcısı Aydın Deniz, AKD Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Evli, PSAKD Genel Sekreteri İsmail Ateş ve çok sayıda yurttaş katıldı.

“YOL HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”

DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu, “Eğer pir talibi, talip piri kaybetmişse, müsahibimizi kaybetmişsek ve mazlumun yanında durmuyorsak biz Yolumuzu kaybetmişiz demektir. Yol ulularımız inancımızı tanımlarken hak olan Yol’dur Yol her şeyin üstündedir pir, mürşit, talip yola taliptir ve hakta yola taliptir çünkü esas olan Hakk’a giden yoldur” dedi.

“HÜSEYNİ DURUŞ SERGİLEMELİYİZ”

Hz. Hüseyin’in şehadet şerbetini içtiği ayda olduklarını ifade eden AKD Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Evli, “O dönemin zalim iktidarı kendi iktidarını sürdürmek için Hz. Hüseyin’i katletti. Kerbela’da yapılan katliam günümüzde de devam ediyor. Aleviler olarak Hz. Hüseyin gibi duruş sergilemeliyiz” diye belirtti.

“KATLİAMCI ZİHNİYETİ LANETLİYORUZ”

Asırlardır devam eden sorunların Alevi örgütlenmelerine yüklememeleri gerektiğini vurgulayan AABK Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali Çankaya, “Son gelinen noktada Alevi hareketinin yaptıklarına göz atmalıyız. Tarih tekerrür ediyor, yakanlar da, öldürenler de yananlar da, yok olmayla karşı karşıya kalanlar da bu ülkede geçmişte neler çektiysek bugünde aynı şeyleri yaşıyoruz geçmişte olduğu gibi katliamcı zihniyeti lanetliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KERBELA’DAN BU YANA KATLEDİLİYORUZ”

Çok zor bir süreçten geçtiklerini belirten PSAKD Genel Sekreteri İsmail Ateş, “Ne yazık ki Alevileri katlederek bitiremeyeceklerini anlayan devlet bu sefer Yol’u zarara uğratarak Yol’a ihanet etmeye hazır olan insanları kendi yanına çekerek Aleviliği yok etmeye çalışıyorlar. Biz ilk defa katledilmiyoruz, ilk defa zulme uğramıyoruz, biz Kerbela’dan bu yana katlediliyoruz” diye aktardı.

“ASİMİLASYON POLİTİKALARINA KARŞI KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Dergahları yıkanların bugün içlerine Alevi aşkı doğup cemevlerini ziyaret ettiğini söyleyen ABF Genel Başkan Yardımcısı Aydın Deniz, “Alisiz Alevilik söylemleriyle Alevi toplumunu içine nifak tohumları ekenler şu anda Hacı Bektaş’ta tiyatro sergiliyorlar. İnancımıza yönelik yapılan asimilasyon politikalarına durdurmak için kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ağuçan Anma Etkinliği lokmaların pay edilmesinin ardından Hüseyin Korkankormaz, Dertli Divani ve Ayfer Düzdaş’ın verdiği müzik dinletisinin ardından sona erdi. PİRHA

bargini-agucan-anmasi-(1).jpgbargini-agucan-anmasi-(2).jpgbargini-agucan-anmasi-(5).jpgbargini-agucan-anmasi-(6).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim