• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Ankara'ya Metrobüs geliyor

Ankara'ya Metrobüs geliyor
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, alımı yapılacak olan çift körüklü 250 adet yeni otobüs (metrobüs tipi) için EGO Genel Müdürlüğü’ne yetki verdi.

 Meclis’te ayrıca Ankara’yı tanıtıcı müzik çalışması yapılması, Büyük Ankara Festivali alanında esnafa ücretsiz yer tahsisi, hemşehri derneklerine yardım ve esnafa farklı destekler gibi birçok konuda kararlar alındı.Belediye Meclisi’nin Haziran ayı son oturumunda, “EGO Genel Müdürlüğü'nce alınacak 250 adet otobüs için kaynak sağlanmasına ilişkin” Başkanlık Yazısı meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Kararla, EGO Genel Müdürlüğü’ne, şehir içi yolcu taşıma, ulaşım hizmetleri ve ihtiyaç duyulan yolcu taşıma kapasitesinin artırılması ve hizmet sürelerinin kısaltılması için çift körüklü toplam 250 adet otobüs alımı yapması için yetki verildi.

KUZEY ANKARA İKİNCİ ETAP  Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap kapsamında yer alan 25 metre genişliğindeki imar yolunda bulunan tesis sahipleriyle, birinci etap proje alanında uygun görülen daireler için sözleşme yapılması Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece, söz konusu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etabında hak sahiplerine tanınan haklar, ikinci etaptaki hak sahiplerine de tanınmış oldu.  “Ankara ile ilgili bir müzik çalışması yapılmasına ilişkin” Başkanlık Yazısı da belediye meclisince kabul edildi. Yine Başkanlık yazısıyla gelen ve tüm üyelerin oy birliğiyle kabul edilen bir diğer karar da 2-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Büyük Ankara Festivali oldu.Meclisin son oturumunda Ankara’nın sorunlarına ilişkin çözüm önerileri de ele alındı. Ankara dışındaki illerde yapılacak festivallere katkıda bulunulmasına ilişkin yazının oy çokluğu ile kabul edildiği oturumda Başkent’te bulunan hemşehri dernek ve vakıflarındaki kişilerin yakınlaşması ve kaynaşması amacıyla çeşitli gece ve şenlikler düzenlendiği, bununla ilgili de destek talep ettikleri belirtildi. Alınan kararla da İlk mahalli seçimlere kadar geçerli olmak kaydıyla tüm benzeri etkinlerde Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ölçüsünde destek vermesi için de Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na yetki verildi.

ULUS’TAKİ İŞ MERKEZLERİNİN CEPHE DÜZENLEMESİNE TEŞVİKAnkara’daki en önemli ticaret merkezlerinden olan Rüzgarlı Sokak, Kazım Karabekir, İstanbul ve Çankırı Caddesi üzerinde bulunan binaların ve bağlantısı olan sokaklar üzerinde yer alan iş merkezlerinin dış cephe yenileme çalışmalarını kendi imkanlarıyla yaptıklarının belirtildiği bir başka rapordaki, “Bu bölgedeki binaların eskimiş olması ve çirkin görünümden arındırılmasının teşviki amacıyla belediyemiz birimlerince ilgili duyuruların yapılması, bu tadilatlardan teşvik amacıyla herhangi bir harç veya bedel alınmaması (resmi işlem harcı)” görüşü de oy çokluğuyla karara bağlandı.

Kaynak : haber7.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim