• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

1 Kitap ve 1 Kanal Tavsiyesi

Klinik Psikolog Dr.Kahraman Güler

Çocuk aklına zengin bir yolculuk yapmak derin bir mevzu olmakla birlikte, ucu bucağı olmayan bir yolculuktur. Kimi zaman engebeli olan bu yolda nasıl yürüdüğümüz çok önemlidir. Bu noktada bizim yolumuza eşlik edenler de pek kıymetli nitelikleri barındırmaktadırlar. Bakım verenler çocuk/ çocukları ile birlikte bu yolculuğa çıkarken bazı anlarda başuçlarında birtakım kitapları barındırıp yardım almak isteyebilirler. Bu noktada bu kitabın çok yararlı olacağını ve yol gösterici nitelikte olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda günlük hayatımızda sorumluluklarımızı yerine getirirken ya da kendimizi geleceğe hazır bir konuma getirmeye çalışırken psikolojik yönelimli kitapları okumak hem bize hem çevremizdekilere hem de yaşantımızı nasıl sürdürebileceğimiz konusunda yardımcı olabilmektedir.

Çocukların imgesel dünyalarına adım attığımızda hazırlıklı olmadığımız ya da kendimizi hazırlayamadığımız konularla karşılaşabiliriz ve bu konuda önlem almak istemek bizim için çok normal bir durumdur.
Peki bu durumlarda en sağlıklı yol ne olmalıdır? Bu noktada alandaki çeşitli metaforlarla da ilerlenebilir. Yani çöldeki kum tanelerini rüzgârın nasıl sürüklediğini görmek ve nasıl sürükleyeceğini öngörmek daha da sağlıklı olacaktır.

Kimi anneler çocuklarını dünyaya getirmeden önce bazı varsayımlarda bulunabiliyorlar. Bu durum kimi zaman doğru ve yerinde bir davranış olurken, kimi zaman yanlış ve yerinde olmayan bir davranış olarak da ortaya çıkabilmektedir. Çocuk Aklına Yolculuk isimli kitap ebeveynlere pek çok alanda fayda sağlamakla birlikte, onların da çocukların dünyalarına adım atmalarını sağlayacaktır. Hem biz çocukları daha iyi anlamaya başlayacağız hem de onlar biz ebeveynlere karşı daha empati kurucu davranışlar sergileyebileceklerdir. 

Çocukların zengin dünyasına biz okurları da dahil eden bu kitap, imgelerle dolu rüya gibi dünyalarını aydınlatma konusunda bizlere çok yardımcı olacaktır. Bence her ebeveyn yeri geldiğinde bu kitaba ilgi duymaya başlayacak ve okuduğunda belki de kendini daha da rahatlamış hissetmeye başlayacaktır diye düşünüyorum. Uzmanlık hayatıma devam ederken böyle bir kitabın çıkmış olması psikoloji dünyası açısından gerçekten zenginleştirici bir adımdır.

Ruhsal ve duygusal açıdan zorluklar yaşadığımızda, sıkışıp kaldığımızı düşündüğümüzde ve çaresiz hissettiğimizde, bazılarımız bir desteğe ihtiyaç duyarken bazılarımız bireysel çabamızla fark etmeye, anlamaya ve çözüm yollarına ulaşmaya çalışırız.

Bu yollar bazen okuyarak, bazen araştırarak, bazense izleyerektir. Doğru zamanda, doğru kişiyle, doğru kaynağın buluşması ruhsal süreçlerimiz için oldukça önemlidir. En temelde farkındalık sağlayan bu kaynaklar, çözümün de öncülleridir. Çünkü farkındalık değişimin ilk aşamasıdır. Bazen neyin yolunda gitmediğinin bile farkında olmayışımızdır, zor olan. Bu nedenle fark edebilmek, anlayabilmek ve belki de yüzleşebilmek; keşfettiklerimizi hayatımızda doğru şekilde konumlandırabilmek ve yol alabilmek adına bilinçlenmemize yardımcı olacak, verimli içeriklerle öğrenmemizi ve dolayısıyla da değişimi sağlayacak bir de YouTube kanalı önerisinde bulunmak istiyorum. Meslektaşım Uzman Klinik Psikolog Cansu Yurtseven’in YouTube kanalında pek çoğumuz için gündelik dille ele alınmış, verimli içerikler var. Link üzerinden kanala erişebilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCNFxfO898pirXd21-CnFQwg

Umarım hem Çocuk Aklına Yolculuk kitabı hem de Cansu Yurtseven YouTube kanalı birilerinin hayatına dokunur. Keyifli okumalar ve seyirler dilerim.

Bu yazı toplam 19584 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim