• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Yoksul vatandaşlar için ektiği bostanın ürünlerini elleriyle dağıtıyor VİDEO

Yoksul vatandaşlar için ektiği bostanın ürünlerini elleriyle dağıtıyor VİDEO
Dersim’de kendisine ait araziye sebze ve meyve eken Seda Canpolat, elde ettiği mahsulleri köy köy dolaşarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Traktörüyle köyleri gezen 27 yaşındaki genç kadın, köydeki çocukların eğitim ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Mazgirt İlçesine bağlı Göktepe Köyü’nde yaşayan Seda Canpolat (27), kendisine ait 33 dönümlük arazinin 20 dönümüne bostan ekti. Aynı zamanda bir kamu kurumunda çalışan Canpolat, kavun, karpuz, domates, biber ve patlıcan gibi sebze ve meyve çeşitlerinden ilk mahsulü almaya başladı. İşten arta kalan boş vakitlerini tarlada geçiren Canpolat, topladığı sebze ve meyveleri ihtiyaç sahibine dağıtıyor. İşten gelip şalvarını üzerine çeken Canpolat, soluğu tarlada ve traktör üstünde alıyor.

Sosyal medya üzerinden açtığı “Uğur Böceği Dayanışma” isimli hesapla çeşitli kampanyalar düzenleyen Canpolat, topladığı mahsulü traktörle köylere giderek halka dağıtıyor.

Seda Canpolat, “Geçtiğimiz yıl 2019 yılında sosyal medya üzerinden bir çağrı yaptım arkadaşlarıma, beraber köyleri gezmek istediğimi çocuklara ve ailelere hediye ulaştırmak istediğimizi söyledim. Birçok arkadaşım çağrıma cevap verdi benimle birlikte köyleri gezdiler. İlk yapmış olduğumuz kampanyada 80 çocuğu giydirdik. Derken listeler çoğaldı ve yoksul kesimi daha çok görme imkânımız oldu. Yeri geldi yalnız gittim  köylere, yeri geldi arkadaşlarımla bu yardımları sürdürdük”dedi.

Köylerde yaşayan çocukların eğitime önem verdiğini belirten Canpolat, çocuklar ve yoksullar için daha fazla şeyler yapmak için 20 dönüm alana bostan ekme kararı aldıklarını söyledi.

Canpolat, “Burası kendi bahçemizdi babam burayı bize verdi bu yıl, ekimini gerçekleştirdik. Buradan elde ettiğimiz gelirle ailelere ve çocuklara hediyeler dağıtmayı amaçladık. Biz ailelere ve çocuklara faydalı olmak istiyoruz, özellikle okumak isteyen öğrencilere nasıl faydalı olabiliriz düşüncesi içindeyiz.Yaklaşık 33 dönümlük bir arazinin 20 dönümüne arkadaşlarımızla birlikte sebze ekimi yaptık. İçinde biber, domates, patlıcan var. Onun haricinde kavun ve karpuz ektik. Bugün bir köye gittik ve 19 aileye sebze dağıtımı gerçekleştirdik. Aynı zamanda buraya gelen her insan ister parası olsun ister olmasın istediği kadar alabilir ve yiyebilirler”diye konuştu.

Bostan ekmelerinin ardından çok olumlu tepkiler aldığını ifade eden Canpolat, “Biz bu bostanı ektiğimiz zaman inanılmaz güzel geri dönüşler aldık, bu da bizim bu işe dört elle sarılmamıza neden oldu. İstanbul’dan kadın arkadaşlar otobüs ile gelip bostanda çalışmak istediler, yurt dışından olan arkadaşlarımız köylerine sebze götürmemi istediler. Sebze kurutmamızı ve turşu yapmamızı istediler. İnsanlardan aldığımız geri dönüşler inanılmaz güzeldi”şeklinde konuştu.

Kızının oldukça yoğun bir tempoda çalıştığını, işten geldiği anda tarlaya ve köylere giderek erzak dağıttığını belirten anne Mukadder Canpolat, “Toplumumuza böyle bir evlat yetiştirdiğim mutluyum. Onunla gurur duyuyorum. Her şeyiyle arkasındayım. Başarısını takdir ediyorum. Çok güzel şeyler yapıyor. Çok sık göremiyorum. Zaman zaman artık özlüyorum. Kahvaltıda, akşam yemeğinde bulamıyoruz. Bize ayıracak hiç vakti yok. Biraz bu konudan şikâyetçiyim. Ama olsun güzel şeyler yapıyor” dedi.

Haber: Ali Haydar Gözlü

yoksul-vatandaslar-icin-ektigi-(2).pngyoksul-vatandaslar-icin-ektigi-(4).png

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim