• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 7 °C

"Munzur Üniversitesi Rektörü şoförünü İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne atadı" iddiası

"Munzur Üniversitesi Rektörü şoförünü İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne atadı" iddiası
Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek’in iki yıldır boş olan İletişim Fakültesi Sekreterliği’ne makam şoförlüğünü yapan Yunus Başarır’ı atadığı iddia edildi.

Dersim'deki Munzur Üniversitesi İletişim Fakültesi Sekreterliği’ne makam şoförü atandı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Semra Turan’ın haberine göre, Rektör Ubeyde İpek tarafından atanan Yunus Başarır üniversitede 10 yıldır makam şoförlüğü yapıyor.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde Temmuz 2018’de mezun olan Başarır’ın, lisans diplomasını alması sonrası yeni atama dönemiyle birlikte Mayıs’ta iki yıldır boş olan İletişim Fakültesi Sekreterliği’ne atandı.

Haberde, 20’ye yakın atama bekleyen boş kadronun olduğu üniversitede bu şartları taşıyan idari personel ile akademisyenlerin bulunmasına rağmen beş yıldır bu kadroların boş bırakıldığı öne sürüldü.

Yine üniversitede, Munzur Üniversitesi Personel Daire Başkanı Zeki Yıldız’ın Genel Sekreter Yardımcılığı’na, vekâleten şef kadrosunda görevlendirilen Aynur Doğan’ın ise Yıldırım’ın yerine Personel Daire Başkanlığı görevine getirildiği belirtildi.

 

"Rektörü mahkemeye verenlerin görev yerleri değiştiriliyor"

Ajansa isminin yazılmaması koşuluyla konuya ilişkin bilgi veren üniversiteden bir görevli, rektörün hiçbir personelin görüş ve taleplerini kabul etmediğini, kendi çevresinden personellerden bilgi alışverişinde bulunduğunu ve atamaları da buna göre yaptığını aktardı.

Söz konusu kişi, üniversitede liyakat sisteminin işlenmediğini belirterek, rektörün hukuksuz bir şekilde atamaları yaptığını, bu sorunlardan kaynaklı Rektör İpek’i mahkemeye veren memurlar ve öğretim görevlilerin de görev yerleri değiştirilerek, psikolojik baskı ve mobbing ile cezalandırıldığını ileri sürdü.

Aynı görevli, yapılan usulsüzlüklerden kaynaklı olarak bir memurun üniversitede sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldığını, üniversitede yaşananların psikolojilerini bozduğunu da öne sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim