• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Tunceli 7 °C

Milletvekili Şaroğlu: Çiftçiler, tohumsuz kaldı!

Milletvekili Şaroğlu: Çiftçiler, tohumsuz kaldı!
CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, ilimiz çiftçilerine bu yıl verilmesi gereken tohum desteğinin beklenenin çok altında kaldığına dikkat çekti. Şaroğlu, konuya TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, ilimiz çiftçilerine verilmesi gereken tohum desteğinin beklenenin çok altında kaldığını belirterek, TBMM Başkanlığı’na Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Şaroğlu, “Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Merkez ve 7 ilçe genelinde üreticilerin ihtiyacı doğrultusunda bakanlığınızdan talep ettiği hibe destekli sertifikalı nohut ve kuru fasulye tohumu, yeterli düzeyde karşılanmamıştır.

Tarımsal üretimin arttırılması için hibe ve desteğe en çok ihtiyaç duyulan bir bölge olan Tunceli’de, üreticilerin yapmış olduğu başvuru oranına nazaran İl Tarım Müdürlüğü’nün talebinin karşılanmaması, tüm beklentisini buraya bağlayan çiftçilerin büyük bir mağduriyet yaşamasına yol açmıştır” ifadelerine yer verdiği önergesinde şu sorularına yanıt istedi:

Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere dağıtmak amacıyla hibe destekli sertifikalı nohut ve kuru fasulye tohumu için bakanlığınıza ne düzeyde başvuru yapmıştır ve bunun ne kadarı karşılanmıştır?

Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, ilk defa ekim yapacak üretici başta olmak üzere Merkez ve 7 ilçe genelindeki üreticiler için yaptığı başvurunun, ihtiyaca ve talebe göre karşılanmamasının sebebi nedir?

Tarım Müdürlüklerine aylar öncesinde yaptığı başvurunun karşılanacağını düşündüğü için tohum alımı yapmayan ve şu an tohum bulamayan çiftçinin, ürün ekiminin hemen öncesinde yaşadığı bu mağduriyeti nasıl gidereceksiniz?

Bakanlığı'nızın 2019-2023 yılları stratejik planları doğrultusunda, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi" projesi kapsamında, Tunceli iline dönük hangi çalışmalar yapılmıştır? Tarımsal desteklemeler kapsamında üreticiye verilen sertifikalı ürün kullanım desteği ne kadardır?

Haber: Caner Aktan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim