• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 12 °C

KESK Dersim Platformundan tutuklamalara ilişkin açıklama

KESK Dersim Platformundan tutuklamalara ilişkin açıklama
KESK Dersim Şubeler Platformu, tutuklu bulunan üyeleri için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Dersim Şubeler Platformu, tutuklu bulunan üyeleri için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Dersim Şubesinde gerçekleşen basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Özen Meral Uç, emek, barış, demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler ve kadın mücadelesi veren kadınların baskıyla, zorla sindirilmeye çalışıldığını söyledi.

13 Şubat 2012 günü, tamamı KESK ve bağlı sendikaların kadın sekreterleri, kadın eğitimcileri veya kadın komisyonu üyeleri olan on beş kadının şafak vakti yapılan bir operasyonla gözaltına alındığını hatırlatan Uç, “Dokuzu nöbetçi mahkemece tutuklandı. Şu an Sincan Kadın Kapalı Cezaevindeler. Tutuklanmalarından itibaren geçen sekiz ayın ardından 4 Ekim günü görülecek davalarının ilk duruşmasına çıkacaklar. Bu tutuklamalarla; emek, barış, demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler ve kadın mücadelesi veren kadınların baskıyla, zorla sindirilmeye çalışıldığını, sendikal hak ve özgürlükler kapsamında yaptığımız faaliyetlerimizin, eylem ve etkinliklerimizin sorgulama konusu haline getirildiğini görüyoruz.”diye konuştu.

Uç, konuşmasını şöyle devam etti: “Kadınları üretimin görünmez kölelerine dönüştüren, sendikal siyasal alanda kadınların varlığını ve mücadelesini büyük bir tehdit olarak algılayan, kadınlara varlık mekânı olarak evi işaret eden muhafazakârlık, eril öfke ve saldırganlığın da göstergesi. Gözaltında sorulan sorular ve iddianamede dile getirilen tüm noktalar AKP’nin gerçek demokrasi anlayışının ne olduğunu açık bir şekilde gösteriyor. AKP kadınların 8 Mart’a, kadın bedenine, kadın kimliğine sahip çıkmasını, hak talep etmesini, kadınların halkların kardeşliği, gençlerimizin ölmemesi için yapılan çağrılarını, barış taleplerini, KESK’li kadınların tutuklanan kadın arkadaşlarına sahip çıkmasını, örgütlü olarak hareket etmesini, kadını yok sayan ideolojisinin güçlenmesinin karşısında büyük bir tehlike olarak görüyor. Bizler dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz, arkadaşlarımızla tekrar alanlarda özgürlük türkülerini söyleyeceğiz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim