• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 7 °C

Kaymakam Güder’den Ulukale köyüne ziyaret

Kaymakam Güder’den Ulukale köyüne ziyaret
Çemişgezek ilçesinde 9 Eylül 1994 tarihinde PKK tarafından yakılan ve 13 şehidin verildiği Ulukale köyüne, Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder katliamın yıldönümünde ziyaret gerçekleştirdi.

 

Kaymakam Mehmet Güder yakılan köyü gezdi. Şehitler anıtını ziyaret ederek dualar etti.

Kaymakam Güder yaptığı açıklamada, "Bu gün acı ve hüznün birleştiği yüreklerin yandığı Ulukale Köyü katliamının yıldönümündeyiz. Tarihler 9 Eylül 1994’ü gösterdiğinde bir akşam vakti hain, hainliğini kalleşliğini bir kez daha göstermişti. Bir grup vatan haini PKK terör örgütü militanı kanlı eylemlerine bir yenisini ekliyordu. Çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı demeden köylüleri meydanda toplamış, rastgele ateş açarak masum vatandaşlarımızı ailelerinin gözü önünde şehit etmişler, köyü, köy camisini ateşe vererek adeta bir vahşet gerçekleştirmişlerdi. Terör alçak yüzünü bir kez daha gözler önüne sermişti.

Bugün bu büyük acı hepimizin yüreğini kanatmaya devam ediyor. Bu aziz vatanın kutsal toprakları üzerinde gözü olan ve illegal hedeflerine alçakça saldırılarla tuzaklarla korku ve sindirme politikaları güderek ulaşmaya çalışan alçaklar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar.

Dün Ulukale köyümüzde ve kutsal vatanımızın dört bir yanında alçakça saldırılarla vatan sevdalısı bu aziz milleti yıldırmaya çalışanlar, 15 Temmuz’da ülkeyi karanlığa gömmek isteyenler bilsinler ki bu milletin her bir evladı namusu saydığı, en kutsalı kabul ettiği vatanı uğruna bir an dahi düşünmeden canını vermeye hazırdır. Onların hain planları, arkalarına aldıkları karanlık güçler asla hedefe ulaşamayacaktır.

Milletimiz birlik ve beraberlik içinde hain güçlere ve onların işbirlikçilerine karşı her daim dimdik ayakta olacak, karanlık güçlerle kararlı mücadelesini sürdürecektir.

Tarihe derin yaralardan biri olarak geçen Ulukale Köyü katliamında şahadete erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, ailelerine ve yakınlarına Sabır diliyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın"dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim