• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 24 °C

HOZAT İLÇE HASTANESİNE KAVUŞUYOR

HOZAT İLÇE HASTANESİNE KAVUŞUYOR
İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Hozat İlçesi’nde hastane yapılacağını söyledi.

           İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Hozat İlçesi’nde hastane yapılacağını söyledi.
Dr. Aydın, “Sağlık Bakanlığınca SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM projesi kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Tunceli’de de yaşayan her vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlığını güvence altına almak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılıyor.
Öncelikle İl ve ilçelerimizdeki hizmet binalarımız yenilenerek, tıbbi cihazlarla donatılarak daha modern hale getirilmektedir. Hozat ilçemizde mevcut bulunan Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Müdürlüğümüzce Bakanlık nezdinde yürütülen çalışmalar neticesinde İlçe Entegre Hastanesine dönüştürülecektir. Vatandaşlarımızın yaşam hakkının ve sağlıklı bir hayat sürdürebilmesini güvence altına alınması anlamına gelen bu proje, TOKİ tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde ihale edilecektir İnşaatın bitiminde İlçe Hastanesi olarak hizmete geçecektir. Mevcut Ovacık, Pertek, Çemişgezek İlçe Hastanelerine Hozat’ın da eklenmesiyle İlçe Hastanesi sayısı 4’e çıkacaktır” dedi.
İldeki diğer sağlık yatırımlarına ilişkin de bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, “Atatürk Mahallesi’nde bulunan Devlet hastanesi ek binasının(eski SSK Hastanesi) Ağız Diş Sağlığı Merkezine dönüştürülmesi planlanmış olup, yapılacak tadilat ve onarımdan sonra 2011 yılı sonlarında daha üst düzeyde hizmet verecek bir yapıya kavuşturulması için çalışmalar başlatılmıştır.
        Ayrıca Pertek İlçe Entegre Hastanesi ile Pülümür Toplum Sağlığı Merkezi binalarının yapımı için ihale öncesi çalışmaları da, Müdürlüğümüzce sürdürülmekte olup en kısa sürede ihale edilecektir. İl Merkezinde yapımı devam eden 150 yataklı Devlet Hastanesinin Ekim ayı içerisinde hizmete açılması hedeflenmiştir.  Ayrıca ihalesi yapılan ve ilgili firmaca Haziran ayı içerisinde yapımına başlanacak olan 112 İl Acil Ambulansı Başhekimliği binasının da kısa süre içinde bitirilerek hizmete açılması planlanmaktadır” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim