• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 26 °C

Dersim’de sokak hayvanları için iyilik mesaisi

Dersim’de sokak hayvanları için iyilik mesaisi
Koronavirüs salgını, sokak hayvanlarının yaşamını da olumsuz etkiliyor.

Dersim’de kaldığı süre içerisinde hayvanların durumunu gözlemleyen Işık Berfin, öğrenci bursu ile mama aldıktan sonra köy köy gezip hayvanlara dağıtıyor. Berfin, “Bunun bizim için heves değil kalıcı bir eylem olmasını istiyoruz” diye de ekliyor.

Dünyayı etkisi altına alarak insanları sosyal hayat ve temastan koparan koronavirüs salgını, sokak hayvanların yaşamını da olumsuz etkiliyor. Vatandaşların “evde kal” çağrısına uyması ve restoran gibi işletmelerin de kapatılmasıyla birlikte sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanmaya başladı.

Bu zorlu süreçte Dersim’de Sokak hayvanlarının aç kalmaması için birçok hayvan sever çaba gösteriyor, bunlardan biri de Işık Berfin. Kendi öğrenci bursuyla aldığı mamalarla Ovacık’ta köyleri gezerek sokak hayvanlarını besliyor.

 

ÖĞRENCİ BURSU İLE KURU MAMA ALDILAR

Işık Berfin, 5 yaşından beri Amerika’da yaşıyor. Pandemiden dolayı 6 aydır Ovacık’ta yaşadıklarını anlatan Berfin, Dersim’de kaldığı süre içerisinde sokak hayvanlarının durumunu gözlemlediğini ve içler acısı bir tablo ile karşılaştığını söyledi.

Işık Berfin, öğrenci bursu ile 15 kg’lık mama paketlerini alıp köy köy gezip dağıtmaya başladığını söyleyerek şunları anlattı:

“Bu süreç içerisinde daha fazla destek ve katkıda bulunmak isteyenler için belediye ve kaymakamla görüşmeler yaptım, kulübeler veya barınaklar yapılması için. Onlar zaten bu projeleri desteklediklerini belirttikten sonra arkadaşlarla birlikte, öğrenci bursumu kullanarak kulübeler yapmaya başladık. Kulübe yapımı sürecinde belediyeyle görüştükten sonra aşılamalara da geçtik. Küçük küçük başlarken bir heves olarak bakmadığımız için bu duruma, çünkü kendi egolarımızı tatmin ettikten sonra bu hayvanlar aç kalmaya devam edecekler o yüzden bu bizim için heves değil kalıcı bir şey olmasını istiyoruz. Mama dağıtım sürecinde bize destek veren gençlere çok teşekkür ediyoruz.”

 

“BU SADECE BİR BAŞLANGIÇ”

“Biz sadece sokak hayvanları için bir farkındalık yaratmadık. Köylüler, gençler için de farkındalık yarattık” diyen Berfin şunları söyledi:

“İnsanlar bizim hayvanlara olan sevgimizi gördükçe katkıda bulunmak istediler. Onlar da kendi imkanları çerçevesinde lapa, ekmek dağıtımı olsun veya kendi maddi durumlarına göre mamalar alıp dağıtmaya başladılar. Bu bizim için çok büyük bir destekti. Çünkü bizim amacımız köylülere ve hayvanlara destek olmak. Ovacıktaki sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışıyoruz ama daha çok desteğe ihtiyacımız var. Bunun kalıcı olmasını istiyoruz çünkü bu canlar bizim için çok değerli. Sokak hayvanlarını sevdiğimiz ve bu sevgiyi yaydığımız sürece insanlar toplumsal olarak daha fazla gelişecektir. Birbirlerine de yardımcı olmak isteyecektir, bu sadece bir başlangıç.”

 

“BU SÜREÇTE BİRBİRİMİZE DESTEK OLACAĞIZ”

“Berfin arkadaşımızın yapmak istediklerinden biz de etkilenip destek olmak istedik” diyen Umutcan Yarar, “Bu durum beni de çok mutlu ediyordu. Daha sonra instagram üzerinden koru-sev-yaşat isimli bir sayfa açtık. İnsanlar bize güvendi, bizle beraber mama dağıtımına geldiler ve bu durum bizi daha da mutlu etti. Birlikte her şeyi aşacağımızı düşündük. Kimi zaman mamalarımız bitti el arabalarıyla doğal yemler getirip dağıtmayı düşündük. Pes etmeyeceğiz ve bu süreçte birbirimize destek olacağız” dedi.

PİRHA/DERSİM

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim