• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

Cumhuriyet Mahallesine yeni cemevi yapılıyor

Cumhuriyet Mahallesine yeni cemevi yapılıyor
Dersim Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Mahallesinde AFAD'ın hemen yan tarafında bulunan alana cemevi yapılması için karar alındı. Söz konusu alan Pir Sultan Abdal Derneği Dersim Şubesine tahsis edildi.

Dersim Belediyesinin nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ilk gündem maddesi Cumhuriyet Mahallesinde (Gazik) yapılması düşünülen cemevi ile ilgili konu oldu. Geçen ay meclis gündemine gelen konu, tartışılmak üzere ertelenmişti.

 

BU BİR HİZMETTİR

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Ekber Kaya, "Bu konu geçen ay meclise gelmişti, ancak ertelendi. Bu süreç içerisinde herhangi bir kurum bizimle görüşmedi. Bu bir hizmettir" şeklinde konuştu.

 

ORTAKLAŞMA TARTIŞMASI

Başkan Yardımcısı Canan Ay Doğan, "Bizim yaptığımız tartışmaların temelinde ortaklaşma vardır. Bir öneri olarak kurulacak yönetimde her kurumdan temsilci olabilir" dedi. CHP'li Meclis Üyesi Şükrü Kılıç ise, "Daha geniş ve daha uygun bir alanın cemevi alanı olarak tahsis edilmesini uygun buluyoruz. Bu alan uygun bir alan değildir. Bizler gelecek 10 yılı 20 yılı görerek planlama yapmalıyız. Belediyemiz her inanca göre hizmet vermek zorundadır. Bu bağlamda yönetimin düşüncesi nedir?" dedi.

 

ELEŞTİREL BAKIŞ VAR

Başkan Maçoğlu ise "Cemevi ile ilgili toplumda bir eleştirel bakış açısı var. Buradan hareketle ikinci bir cemevine ihtiyaç olduğuna yönelik talepler var. Bu şehre bir cemevi yetiyor, ancak demokratik bir yapıda olması gerekiyor. Bu anlamda da ikinci bir cemevi olması konusunda herhangi bir sorun yok." dedi.

 

HDP VE EMEP: BİR AY DAHA ERTELEYELİM

HDP'li ve EMEP'li meclis üyeleri ise, söz konusu alanın Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Dersim Şubesine tahsisinin bir ay daha ertelenmesini savundu. Başkan Maçoğlu ise bu görüşe karşı çıkarak sürecin bir ay daha uzatılmasının doğru olmayacağını ifade etti.

 

OYLAMAYA GEÇİLDİ

Konuşmaların ardından söz konusu alanın Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Dersim Şubesine tahsisi için oyalama yapıldı. TKP/SMF ve EMEP'li meclis üyeleri kabul ederken, CHP'li üyeler reddetti. HDP ise ikiye bölündü. Bazı meclis üyleri reddederken bazıları ise kabul etti. Böylece Gazik’te AFAD’ın hemen yan tarafında bulunan alanın cemevi yapılması için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Dersim Şubesine tahsisi yapılmış oldu. Projeye ise 3 yıl içinde başlama şartı getirildi.

 

NE OLMUŞTU?

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Dersim Şubesi, Gazik’te AFAD’ın hemen yan tarafında bulunan alanın cemevi, inanç alanı ve cenaze hizmetleri için kendilerine tahsis edilmesini istemişti. Demokratik Alevi Derneği (DAD) ve Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) inanç kurumlarının ortaklaşarak söz konusu projenin hayata geçirilmesini önermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim