• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 18 °C

13 Baro’dan açıklama

13 Baro’dan açıklama
Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Dönem Sözcüsü Tunceli Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen, 12 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrasında yaşanan gelişmeler ülkeyi çok kritik bir sürecin eşiğine getirdiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Dönem Sözcüsü Tunceli Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen, 12 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrasında yaşanan gelişmeler ülkeyi çok kritik bir sürecin eşiğine getirdiğini söyledi.
Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Muş, Mardin,  Siirt, Şırnak, Tunceli, Şanlıurfa, Van Baroları tarafından konuya ilişkin hazırlanan ortak açıklama, Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Dönem Sözcüsü Tunceli Baro Başkanı Avukat Fatma Kalsen Tunceli Barosunda avukatlarla birlikte yapıldı.
Avukat Kalsen yaptığı açıklamada, “12 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrasında yaşanan gelişmeler ülkeyi çok kritik bir sürecin eşiğine getirmiştir. Demokratik hak ve taleplerin başta doğu ve güneydoğu bölgeleri olmak üzere tüm Türkiye’de tarihin en yüksek seviyesine ulaştığı bir süreçte, YSK’nın Milletvekili seçilen Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin iptal edilmesine ilişkin aldığı karar, hukuki temelden yoksun olması bir yana, halkın iradesini yok sayan bir anlayışın tezahürü olarak ortaya çıkmıştır” dedi.
Kalsen açıklamasında şu sözlerle sürdürdü; “12 Haziran Genel Seçimlerinden sonra yeni sivil, çoğulcu, halkın beklentilerini karşılayan bir anayasa yapılması ve Kürt Sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesi ihtiyacı ile karşı karşıya kalındığı bir süreçte, başta siyasi iktidar olmak üzere, diğer siyasi partilerin ve toplumun diğer kesimlerinin üzerine çok ciddi görevler düşmektedir. Öncelikle halkın yüzde elli oy oranını alan iktidar partisinin bir an evvel meclis çatısı altında sorunun çözümü için somut adımlar atmalı, halkın iradesini temsil eden Hatip Dicle ve tutuklu bulunan milletvekillerin TBMM gelmelerinin önündeki bütün yasal engeller kaldırılmalıdır. Aksi takdirde, demokrasiden, insan haklarından hukukun üstünlüğünden bahsetmenin ve bu kavramlar arkasına sığınarak ülkeyi kaos ortamına sürüklemenin bir gereği bulunmamaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması konusunda halen fırsat kaçırılmış değildir. Mahkemelerin tutuklu milletvekillerin tahliyesi konusunda yapılan itirazları değerlendirip tahliye kararı vermesi yaşanan sıkıntıların önünü açacaktır. Mecliste atılacak somut adımlar son derece önemlidir. Yaşanan süreç dikkatle izlenmektedir. Sürecin çözümsüzlükle sonuçlanması, ülkenin hiçbir kesimine fayda getirmeyeceği açıktır. Kaos ortamından ve çatışmalı bir yapıdan kimlerin istifade ettiği bu ülkede bilinen bir gerçektir. Bu nedenle gerçekten demokratik, insan haklarına dayalı, eşit, özgür bir devlet yapısı oluşturmak isteniyorsa tek yönlü bir anlayışla değil, çok yönlü ve demokratik bir anlayışla hareket etmek gerekir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim