• BIST 10456.92
  • Altın 4839.433
  • Dolar 41.2843
  • Euro 48.3707
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 25 °C
» »

Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda sona doğru, Mayıs ayında ziyarete açılacak

Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda sona doğru, Mayıs ayında ziyarete açılacak
İstanbul’un en önemli turistik merkezlerinden biri olan Yerebatan Sarnıcı'nda, yaklaşık 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Bizans döneminden günümüze ulaşan ve İstanbul'un en gizemli yapılarından biri olan Yerebatan Sarnıcı, tarih boyunca birden fazla kez restorasyon geçirdi. Toplam 9 bin 800 metrekare alanı kaplayan ve yaklaşık 100 bin ton su depolama kapasitesi bulunan sarnıçta 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarının ise sonuna yaklaşıldı.

Mayıs ayının sonunda yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacak olan sarnıcın yüzde 95'i tamamlanırken, beklenen İstanbul depremine karşı güçlendirilen bin 500 yıllık sarnıca yeni bir yürüyüş yolu ve ışıklandırma sistemi yapıldı.

İzlenme: 552
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim