• BIST 9162.6
  • Altın 4205.266
  • Dolar 38.6416
  • Euro 43.9624
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 20 °C
» »

Hakkari'de unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık yaşatılıyor

Hakkari'de unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık yaşatılıyor
Hakkari’de unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık, kadınlar tarafından kurulan yün fabrikasında işlenerek evlerin ve günlük yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan yorgan, yastık, minder ve yer yatağına dönüştürülüyor.

Hakkari'de unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık, kadınlar tarafından kurulan yün fabrikasında işlenerek evlerin ve günlük yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan yorgan, yastık, minder ve yer yatağına dönüştürülüyor.

 

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi Sanayi Sitesinde kurulan yün fabrikası sayesinde unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık yaşatılıyor. Geleneksel yöntemler kullanılarak kırkılan koyunlardan elde edilen yün, kadınlar tarafından satın alınarak kurdukları fabrikada bilgisayarlı makinelerde işlenerek çeyizlik, yorgan, yastık ve yer yatağına dönüştürülüyor.

İzlenme: 662
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim