• BIST 10240.79
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 18 °C
» »

Enkaz altından su altına uzanan başarı hikayesi! Depremzedelere umut oluyor...

Enkaz altından su altına uzanan başarı hikayesi! Depremzedelere umut oluyor...
Marmara Depremi'nde enkazdan 3 gün sonra kurtarılan ancak bacaklarını kaybeden "değişken ağırlık dünya serbest dalış" rekortmeni Ufuk Koçak, afetzedeleri motive edebilmek için var gücüyle çalışıyor.

45 saniye süren 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yaşama dört elle sarılan, aştığı engeller ile herkese ilham kaynağı olan Koçak, "Şu ana kadar iletişim kurduğum çok insan oldu. ‘İlk defa gülüyorum' diyen delikanlılar oldu. Onlar bana çok büyük çalışma azmi, zevki verdi. 'Mutluluk' diye tarif ettiğim şey de bu. Yeni dünya rekoru kıracak çocuklar gelecekler, yeniden üreten insanlar olacak" dedi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından, 17 Ağustos'un yarım bıraktığı Ufuk Koçak da elini taşın altına koydu. 17 Ağustos 1999 depreminde 3 gün boyunca enkaz altında kalan ve iki bacağın kaybeden Koçak, hayata dört elle sarılmıştı. Umudunu asla yitirmeyen, enkazdan çıktıktan sonra önüne çıkan engelleri tek tek aşan Koçak, su altı sporunda da başarılı oldu. "Dünya değişken ağırlık serbest dalış" rekorunun sahibi Koçak, şimdilerde depremzedeler için var gücüyle çalışıyor. Deprem bölgelerinde giderek afetzedelerin dertlerine derman olmaya çalışan Koçak, Kocaeli'ye döndüğünde de çalışmalarına devam etti. Depremi yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Koçak, onlara hayata yeniden devam edebilmenin sırrını anlatıyor, motivasyon veriyor.

"Depremzedelerin hayata tutunmaları için canlı bir örnek olarak deprem bölgesindeydim"

17 Ağustos'ta yaşadığı zor anları anlatan Ufuk Koçak, "1999 depreminde 3 gün boyunca enkaz altında kaldım. O enkazdan çıktıktan sonra 'Her şeye rağmen hayat devam ediyorsa sen de devam edeceksin' dedim ve hayatımı ilmek ilmek örmeye başladım. Bugün de ülkemiz böyle büyük bir afet yaşamışken üzerime düşen görevle, nasıl bir felsefeyle hayata baktığımı, hayata nasıl kaldığım yerden devam ettiğimi anlatabilmek için bölgeye gittim. Gerek uzuv kaybı yaşayan kardeşlerim, gerekse aileler ve sağlık çalışanlarını motive etmek için bölgeye gittim. Depremzedelerin hayata tutunmaları için depremi yaşamış canlı bir örnek olarak 13 gündür deprem bölgesindeydim. 2 günlük bir dinlenme için geldim, tekrardan gideceğim. Kayıp yaşamış ailemizin hepsine tek tek ziyaret etmeye devam edeceğim. Olabildiğimce onlara moral ve güç vereceğim. Geriye dönüp baktığımızda aynı dönemlerden ben de geçtiğim için ‘Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar' mantığıyla hareket ediyorum" dedi.

İzlenme: 287
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim