• BIST 9390.51
  • Altın 4146.904
  • Dolar 38.744
  • Euro 43.3975
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C
» »

Çıldır Gölü çözülmeye başladı

Çıldır Gölü çözülmeye başladı
Kış aylarında yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü baharın gelmesiyle birlikte çözülmeye başladı.

Kışın dondurucu soğuk nedeniyle yüzeyi yaklaşık 80 santimetre buzla kaplanan, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü'nde çözülme başladı.
Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bulunan Çıldır Gölü, her mevsim ortaya çıkan doğal güzelliği ve buz üstünde yapılan atlı kızak gezintileri ile eskimo usulü balık avı ile ziyaretçilerini cezbediyor. Kış aylarında dondurucu soğukların etkisiyle yüzeyi 80 santimetre buz tutan Doğu Anadolu’nun ikinci büyük gölü Çıldır, bir haftadır hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle çözülmeye başladı.
Gölün yüzeyini kaplayan buz kütlesi rüzgarın etkisiyle parçalanıp adacıklar oluşturdu. Parçalara ayrılan buzların bu görüntüsü Antarktika'yı aratmazken, bölgede yaşayan vatandaşlar bu duruma alışık olduklarını söyledi.

İzlenme: 711
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim