• BIST 9167.58
  • Altın 4016.841
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 12 °C
» »

'Beyaz altın'da hasat devam ediyor

'Beyaz altın'da hasat devam ediyor
Türkiye’de ‘beyaz altın’ olarak nitelendirilen pamuğun önemli üretim merkezlerinden bir olan Denizli’de, hasat heyecanı sürüyor.

Türkiye'de ‘beyaz altın' olarak nitelendirilen pamuğun önemli üretim merkezlerinden bir olan Denizli'de, hasat heyecanı sürüyor.

 

Türkiye'de pamuk üretiminin önemli bir kısmını oluşturan Denizli'de, hasat heyecanı sürüyor. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun hasadı hem alıcıları hem de üreticileri memnun etti. Kentin birçok bölgesinde geçen yıla oranla artan pamukta, hasat için makineler hummalı çalışmalarına devam ediyor. Pamuklar hasat edilmesinin ardından işlenmek için çırçır fabrikalarına gönderiliyor.


 

“Makineler sayesinde pamukta eskisi gibi kirlilik olmuyor”

 

Ege bölgesinde en kaliteli pamuğun kendi bölgelerinde yetiştiğini ve bu sene 600 ile 650 kilo aralarında gerçekleşen pamuk verimlerinin olduğunu belirten Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Pamuk üretiminin yoğun olduğu ovalarda hasat sürüyor. Çiftçilerimizin yoğun emek vererek yetiştirdiği pamuk, dönem itibariyle hasatları 7-10 gündür devam ediyor. Yapılan ilaçlama ve işlemlerin ardından pamuğun toplanması var. Pamuğun üzerindeki yaprakların dökülmesi ve kozalarını açılmasıyla tek seferde makine ile hasat ediliyor. Eskiden pamukta kirlilik olurken, şimdi son teknolojilerle donatılmış makineler sayesinde güzelce pamuklar toplanıyor. Makineler sayesinde pamukta eskisi gibi kirlilik olmuyor. Kaliteli Ege pamuğunun olduğu bölgedeyiz. Bu sene 600 ile 650 kilo aralarında gerçekleşen verimler bulunuyor. Bu seneki pamuk fiyatlarındaki düşüş, geçen yıla oranla karşılaştırdığınızda çiftçinin beklentisini söndürdü” dedi.

İzlenme: 540
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim