• BIST 10937.96
  • Altın 5502.467
  • Dolar 41.9733
  • Euro 48.8659
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 11 °C
» »

Altın susamda işçi tehlikesi

Altın susamda işçi tehlikesi
Ula’nın Gökova Körfezi havzasında yıllardır geleneksel yöntemlerle yetiştirilen organik sarı susam hasadı başladı.

Ula'nın Gökova Körfezi havzasında yıllardır geleneksel yöntemlerle yetiştirilen organik sarı susam hasadı başladı. Yağ oranı, aroması ve tadı ile dikkat çeken sarı susam, iç piyasadan daha çok ihracata yönelik üretimi yapılıyor.

 

Japonların geleneksel yemekleri Suşi'de kullandıkları ve sadece Muğla'nın Ula ilçesi Gökova, Ataköy, Akçapınar ve Akyaka Mahallesi arazilerinde yetişen sarı susam rekoltesinde işçi sıkıntısı nedeniyle düşüş yaşanıyor.

 

Gökova Körfezi'nin iyotlu rüzgarının ayrı bir tat oluşturduğu altın sarısı sarı susam hasadı için bölgede çalışacak işçi sıkıntısı yaşanıyor. Tarladaki susamın hasat döneminde 50-90 kilometre uzaklıktaki Köyceğiz ve kırsal mahallelerinden günübirlik işçi taşınıyor.

İzlenme: 609
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim