• BIST 10881.05
  • Altın 5450.107
  • Dolar 41.9376
  • Euro 48.881
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 19 °C
» »

5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yaptılar, ödülleri kaptılar

5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yaptılar, ödülleri kaptılar
TEKNOFEST KARADENİZ'de; 5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yapan, 4 yılda 3 defa üçüncülük ve jüri özel ödülü alan üniversitenin standı yoğun ilgi gördü.

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde 19-24 Temmuz tarihlerinde TEKNOFEST çerçevesinde düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na katılan Altınbaş Üniversitesi EVA Team ekibi 9 ayda geliştirdikleri elektrikli araçla üçüncülük derecesi elde etti. Takım ayrıca, tanıtım ve yaygınlaştırma ödülünün de sahibi oldu. Proje akademik danışmanı Doç. Dr. Süleyman Baştürk aracın üniversitelerindeki öğrenciler tarafından tasarlanıp üretildiğini söyledi.

Altınbaş Üniversitesi EVA Team'in yaptığı araçlar TEKNOFEST KARADENİZ'de yerini aldı. Altınbaş Üniversitesi Elektrikli, Otonom ve İnsansız Araçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Süleyman Baştürk koordinatörlüğünde kurulan EVA Team'in yaptığı teknolojik ürünler büyük ilgi gördü.

İzlenme: 583
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim