• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C
» »

Ulusal Nefroloji Kongresi'nde Covid-19 ve böbrek hastalıklarına etkisi ele alındı

Ulusal Nefroloji Kongresi'nde Covid-19 ve böbrek hastalıklarına etkisi ele alındı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Türk Nefroloji Derneği tarafından düzenlenen 38. Ulusal Nefroloji Kongresi, 900’den fazla nefroloji ve iç hastalıkları uzmanı, diyaliz hekimi ve hemşiresi ile akademisyeni bir araya getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) turizm merkezi Girne'de yer alan Elexus Hotel'de Türk Nefroloji Derneği, 38. Ulusal Nefroloji Kongresi ve Türk Nefroloji, Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği tarafından 31. Ulusal Nefroloji Hemşireliği Kongresi düzenlendi. KKTC'de 13 Ekim'den bu yana devam eden ve 17 Ekim'de sona erecek kongreye, 900'den fazla nefroloji ve iç hastalıkları uzmanı, diyaliz hekimi ve hemşiresi ile akademisyen katıldı. Nefroloji, hipertansiyon, diyaliz ve transplantasyon alanında gerçekleştirilen kongrede basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız, bu yılki Ulusal Nefroloji Kongresi'nde 3 farklı kurs, 37 panel, 11 uydu sempozyumu ve 3 konferansta toplam 174 konuşmacı ve oturum başkanının görev aldığını ifade etti.

Bilimsel programda, “Küresel Nefroloji Perspektifi”, “Tıpta Yapay Zeka Uygulamaları”, “Covid-19 Tedavisinde ve Aşılamada Güncel Gelişmeler”, “KBH Hastasında HIF-Prolil Hidroksilaz İnhibitörleri” ve “Türk Nefroloji Derneği Kayıt Sistemi” başlıkları ile nefroloji alanını ilgilendiren her konuda bilimsel yeniliklerin konuşulduğunu belirten Yıldız, kongrede nefroloji eğitimi ve pratiğine ilişkin sorunlar, diyaliz geri ödeme sistemleri, nefroloji ve diyaliz alanında akılcı ilaç kullanımı gibi konuların tartışıldığını söyledi. Türkiye'nin sağlık altyapı ve sisteminin güçlü olması nedeniyle özellikle kronik hastalıklarla Covid-19 salgını sırasında başarıyla mücadele edildiğini vurgulayan Yıldız, söz konusu kongrelerin, katılımcıların bilgi ve klinik uygulama yetilerinin artmasına önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü dile getirdi. Yıldız ayrıca, Türkiye'nin sağlık turizminde ve böbrek naklinde çok başarılı olduğunu kaydetti.

İzlenme: 498
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim