• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 10 °C
» »

Fatih Erbakan'dan, önemli açıklamalar

Fatih Erbakan'dan, önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştü Genel merkezde Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyarette AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz eşlik etti. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.
"Seçime kendi logomuz ve adaylarımızla gireceğiz"
Görüşme sonrası Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gazetecilere açıklama yaptı.
14 Mayıs'ta seçime kendi logo ve listeleri ile gireceklerini, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini söyleyen Erbakan, 6'lı bir kaosa ülkeyi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir eylemin içerisine girdiklerini ancak bununla birlikte prensiplerinden de taviz vermeyeceklerini belirtti.
"Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar sonra ilk kez Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'ne geldiğinin hatırlatılması üzerine, "Burası Refah Partimizin 80'li yılların sonundan itibaren genel merkez binası. Arkasından uzun yıllar milli görüş partilerine ev sahipliği yaptı. Milli görüş hareketiyle merhum liderimiz Erbakan hocamızla özdeşleşmiş bir bina. Burada her gelen misafirimizin duygulanması ve anılarının canlanması son derece doğal. Sayın Cumhurbaşkanımız ile de bu yönde bir sohbet oldu. 'Merhum Erbakan hocamızın makam odasında oturuyorsunuz.' dediler. Bina da zaten Erbakan hocamızın, milli görüşün kalesi diyebileceğimiz bir bina. Dolayısıyla böyle bir konuşma da oldu" açıklamasını yaptı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, seçim sonrasında hükümetin kurulma aşamasına yönelik bir işbirliğinin gündeme gelip gelmediği sorusuna da şöyle cevap verdi;
"Böyle bir durum söz konusu olmadı, konuşulmadı. Bizim hükümette yer alma gibi bir talebimiz, bakanlık, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi bir talebimiz olmadı. Şu andaki gidişatımız, güçlü bir şekilde Meclis'te olup, Meclis'teki grubumuzla, milletvekillerimizle bu milletimizin hayrına olan mutabık kaldığımız icratların hayata geçirilmesinin takipçisi olma şeklinde bir planımız, yol haritamız var."

İzlenme: 437
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim