03 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Tunceli20°C

DERSİM HAY PLATFORMUNDAN FESTİVAL YASAKLARINA TEPKİ

Dersim Hay Platformu, 21.Munzur Kültür ve Doğa Festivalinde sahne alması planlanan Veradardz Folk Grubu ile müzik gruplarının valilik tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi.

Dersim Hay Platformundan Festival Yasaklarına Tepki

05 Ağustos 2023 Cumartesi 12:46

Tunceli Valiliği dün, bu yıl “Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz” şiarıyla 3-4-5-6 Ağustos’ta 21’incisi düzenlenecek olan Munzur Doğa ve Kültür Festivali için Festival Tertip Komitesine Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Ermeni Dans Grubu Veradardz Folk Grup’un sahne alamayacağını bildirmişti.

Konuya dair yazılı açıklama yapan Dersim Hay Platformu, “21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde sahne alması planlanan Veradardz Folk Grup isimli Ermeni dans grubunun Tunceli Valiliği tarafından engellenmesini büyük bir üzüntü ve kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu karar, kültürel zenginliğimize ve insanlar arasında köprüler kurmaya yönelik çalışmalarımıza gölge düşürmüştür. Dersim Hay Platformu olarak, her türlü ayrımcılık ve ön yargıya karşı çıkıyor ve insanların kültürel kimliklerini özgürce ifade etme hakkını destekliyoruz. Kültürler arasında etkileşim, anlayış ve saygı temelinde gerçekleştiğinde, toplumlar arasında güçlü bir dayanışma ve kardeşlik bağı oluşur” diye belirtti.

“Kültürel çeşitlilik, insanlık mirasının bir parçasıdır”

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Kültürel çeşitlilik, insanlık mirasının bir parçasıdır ve farklı kültürlerin bir araya gelerek paylaşması, anlaması ve birbirinden öğrenmesi, toplumların zenginliğini arttırır. Bu nedenle, Munzur Festivali gibi önemli etkinliklerde, farklı kültürleri temsil eden sanatçılara ve gruplara yer vermek, toplumsal bütünleşmeyi güçlendiren bir adımdır.

Kültürel mirasımızın zenginliğini kutlamak ve gelecek nesiller için bu değerleri yaşatmak adına birlikte el ele vermek en büyük arzumuzdur.

Dersim Hay Platformu olarak sesimize kulak verin, birlikte kültürlerimizi zenginleştirelim!

Kardeşlik için engelleri aşalım, kültürel çeşitliliği bütünleştirelim!

Munzur Festivali’nde Veradardz Folk Grup’unun sahne almasına destek olun, hoşgörü ve sevgiyle dolu bir gelecek için birlikte adım atalım!

#MunzurFestivalindeBirlikteyiz”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.