• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 10 °C

Yönetmen Kazım Öz'ün duruşması görüldü

Yönetmen Kazım Öz'ün duruşması görüldü
Yönetmen Kazım Öz hakkında "terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Tunceli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Öz’e 6 yıl 3 ay hapis cezasının istendiği davanın bir sonraki duruşması 28 Nisan tarihine ertelendi.

Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) 2010 yılında Siyaset Akademisine ve Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle "terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla suçlanan Yönetmen Kazım Öz'ün yargılandığı davanın duruşmasında, tutuksuz yargılanan Öz ve avukatları Kürşat Bafra, Cafer Koluman ve Hazal Göçmen hazır bulundu. Delillerin toplanmamasına ve dijital materyallerin incelenmemesine rağmen savcı, esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Öz’ün avukatları bu durumun adil yargılama hakkına aykırı olduğunu ifade ederek mütalaanın reddini talep etti. Avukatların bu talebi kabul edilmeyerek Öz’ün adli kontrol kararı kaldırıldı. Avukatların, Yönetmen Öz’ün duruşmalardan vareste tutulması talebi ise kabul edilmedi.

 

FLAŞ BELLEK İLE MÜTALAA SUNULDU

Duruşma sonrası Evrensel'e konuşan Öz’ün Avukatı Kürşat Bafra, duruşma öncesinde savcıdan esas hakkındaki mütalaasını beklemediklerini belirterek şunları söyledi:

"Çünkü bir önceki celsede henüz ara kararların pek çok gereği yerine getirilmemişti. Dolayısıyla, dosyadaki deliller henüz toplanmadığı için buna yönelik bir hazırlığımız vardı. Ne yazık ki; savcılık bu delillerin dosyaya girmemesini dikkate almayarak cebindeki flaş bellekle hali hazırdaki iddianamenden koparttığı bölümlerle bir mütalaa sundu"

 

"ADİL YARGILAMA İLKESİNE AYKIRI"

Savcının delillerin toplanmasını dikkate almadan mütalaa hazırlamasını "Objektif yargılama ilkesine ve adil yargılanma ilkesine aykırıdır" diye niteleyen Bafra, bu ifadeyi mahkemede sözlü olarak ifade ettiklerini belirtti. Bafra mahkemede toplanması gereken delillerin neler olduğunu ve neden toplanmasını gerektiğini ifade ettiklerini söyleyerek "Son kertede mahkeme bu talebimizi karşıladı" dedi.

Bafra ayrıca, "Bu mütalaa, mütalaa niteliğinde değildir reddedilmelidir" şeklinde özel bir isteklerinin olduğunu ancak buna ilişkin karar kılınmadığını ve duruşmanın ertelendiğini ifade etti.

Haber: Orhan KURUL

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim