• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

Yeşil Sol Parti'den Dersim'de kitlesel seçim bürosu açılışı

Yeşil Sol Parti'den Dersim'de kitlesel seçim bürosu açılışı
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi tarafından Dersim'de halkın katılımıyla kitlesel seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Adayı Ayten Kordu, birleşik mücadele ve dayanışma karşısında hiçbir gücün durmayacağını belirtti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Dersim'de seçim çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda Dersim Merkez Sanat Sokağı'nda bulunan seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu açıklamaya Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Adayı Ayten Kordu'nun yanı sıra Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin temsilcileri de katıldı.

Açılışta konuşan EMEP il yönetici Mustafa Taşkale, bu coşkunun alanlara sığmayacağını bunun daha başlangıç olduğunu söyleyerek “Mayıs ayında işçi sınıfımız 100 binler olarak alanlara akarak, demokrasi için, özgürlük için çok bedeller ödedi. 6 Mayıs’ta darağacında halkların bağımsızlığı için, sosyalizm için, Kürt ve Türk halklarının kardeşliği için boyun eğmeden, gözlerini kırpmadan bu ülkenin emekçilerinin kurtuluşu için darağacında ki yoldaşlarımızın hesabını sormak için mücadele edeceğiz. Bunun için güçlerimizi birleştirdik. Dersim’in katliamına ferman yazanların hesabını sormak için alanlarda olmaya devam edeceğiz. 18 Mayıs’ta ser verip sır vermeyen, işkencede katledilen yoldaşlarımızın hesabını sormak için alanlardayız. Mayıs ayı bizim için bu anlamda da değerlidir. Bunu unutmayacağız, bu mücadeleyi yükselteceğiz, bunun mücadelesinin üzerinden tek adam sistemine son verip halkın iktidarını kurmak için buradayız. Mücadelemiz 14 Mayıs’ta bitmeyecek. Emek ve Özgürlük ittifakı Cumhurbaşkanı adayını çıkarmayarak tek adam iktidarının gitmesi için kilit rolünü oynadı. Dersim halkı bunu bilmeli. Dersim halkı da yine en yüksek oranla tek adam iktidarına hayır diyecek. Dersim halkı Emek ve Özgürlük İttifakının adayını büyük bir oranla, büyük bir oy patlamasıyla bunu zaferle taçlandırmak için de gereğini yapacaktır. Bundan hiçbir şüphemiz de kuşkumuz da yok" dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu adına konuşan Evrim Konak ise, "Sosyalist bir ülkede işçi ve emekçilerin örgütlenme ve yaşanabilir bir ücret hakkını aldığı, emekli ve engellilerin sadakadan kurtarıldığı, ulusal kimliklerin tam hak eşitliği temelinde haklarının tanındığı, inançlara yönelik gerçek laiklik temelinde eşit durulduğu, kadın ve LGBTİ'lerin tüm taleplerinin koşulsuz şartsız kabul edildiği, doğa tahribatının durdurulduğu, demokratik özgür eşit adil bir yaşamı birlikte kurabiliriz. Emek ve demokrasi güçleri olarak muhalefet tutumunu aşarak işçi ve emekçilerin ve ezilen halkların iktidar bilinci ile bir araya gelerek ve birlikte mücadele ederek geleceğimizi kazanma zamanıdır. Emek ve Özgürlük İttifakı programımızda da ifade edildiği gibi emeği ve her türlü özgürlüğü esas alarak sunduğumuz çözümler işçi ve emekçilerin ve tüm halklarımızın gerçek kurtuluşunu adım adım getirecek programatik görüşlerin özet bir yansımasıdır. Ortak mücadelemizi seçimlerle sınırlı tutmadan bu kapitalist düzenden kurtulacak biçimde yaşamın her alanında güçlendirmeliyiz. İşçiler, emekçiler, ezilen halklar ve kimlikler olarak kendimizi, kentimizi, ülkemizi, ekonomimizi, temel hak ve özgürlüklerimizi birlikte inşa edebiliriz. Tüm değerlerimizi birlikte koruyarak, birlikte üretip birlikte yönetip geleceğimizi birlikte kazanalım diyoruz. Bu gün seçim sürecinin startını verdiğimiz Dersim'de en yüksek oyla seçim sürecini tamamlamak için çalışmamızı planlamış durumdayız. Tüm kurumlarımıza ve adayımız Ayten Kordu'ya başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Dersim Milletvekili Adayı Ayten Kordu, Dersim’in büyük değerlerle dolu kadim bir kent olduğunu belirterek, “Bu topraklarda büyük değerler yaratıldı, büyük değerlerle yürüdük, genel mücadelemiz için de bu böyledir. Onun için ben özgürlük ve demokrasi mücadelesinde öncelikle yaşamını yitirmiş her canımız için anıları mücadelemize ışık tutuyor diyerek mücadelelerini saygıyla selamlıyorum. Alana ‘Jin, Jiyan, Azadi’ diyerek girdik. Bu artık bir slogan değildir. Artık mücadeleyle ilmek ilmek örülmüş, mücadelenin emeğiyle, kadınların direnişiyle dolu bir yaşam biçimidir. Onun için biz ‘Jin, Jiyan, Azadi’ derken aslında kadın mücadelemizin genel demokrasiye, özgürlüğe kattığı katkıyı ifade ediyoruz. Mücadele kolay olmadı bundan sonra da kolay olmayacak. Mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz. En büyük rol kadınlar ve gençlerindir. Kadınlar ve gençler olarak Dersim’de ve genel alanda tüm inançların hem de kimlikleri yok sayılanların, kadın haklarımızın, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere bütün haklarımızı geri alacağız" dedi.

Konuşmaların Emek Özgürlük İttifakı bileşenlerinin kadın temsilcileri tarafından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Haber: Kenan Korkmaz

yesil-sol-parti-secim-burosu-acilis-dersim-8.pngyesil-sol-parti-secim-burosu-acilis-dersim-4-scaled.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim