• BIST 9576.62
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 14 °C

Yeni eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı

Yeni eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı
Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Sarı Saltuk İlkokulunda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, geçen eğitim öğretim yılında öğrencilere çeşitli destekler verdiklerini ve bu desteklere devam edeceklerini belirtti.

Tunceli'nin eğitimle anılan bir kent olduğunu belirten Sonel, "Bizim önceliğimiz her zaman eğitim oldu. Tunceli eğitimde bir marka. Bunu sağlayan eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve öğrencilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Tunceli Valiliği ve Belediyesi olarak eğitim kurumlarının ve öğrencilerin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Sonel, şöyle konuştu:

"Tunceli'de eğitimle ilgili bugüne kadar ne yaptıysak daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Çünkü geleceğimizin teminatı sizleri yarınlara hazırlayan eğitim kurumları bizim için çok önemli. Geçen yıl okulları ziyaret ettiğimizde 'Vali amca hayvan barınağı istiyoruz' demiştiniz. Türkiye'nin en modern, en güzel, en işlevsel hayvan barınağını da bitirdik. Öğretmenleriniz sizleri ara sıra oraya götürsün. Sizler için 200 bin metrekare peyzaj alanı, parklar, bisiklet ve yürüyüş yolları yaptık. Şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle 7 halı saha yapacağız. Yani sizlerin hoşça vakit geçirmeniz için yapılması gerekenleri yapıyoruz. Sizler bizim için çok önemlisiniz."

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu da Tunceli'de 780 derslikte, 9 bin 667 öğrenci ve 877 öğretmenin yeni eğitim öğretim döneminde ders başı yaptığını belirtti.

Eğitimde yakalanan standardın korunması ve geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Aslanoğlu, "Eğitimde örnek bir il olarak yerini koruyan Tunceli için eğitim konusunda her yıl olduğu gibi bu yıl da üzerimize düşeni yapmak için karşınızdayız. Eğitim bir ülkenin geleceğidir. Eğitimli insan sayısı arttıkça ülkenin gelişmişlik düzeyi de artar." dedi.

Öğrencilerin müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile devam eden program, Sarı Saltık İlkokulu yeni hizmet binasının açılmasıyla sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim