• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 5 °C

Yaban keçileri ilçeyi mesken tuttu

Yaban keçileri ilçeyi mesken tuttu
Çemişgezek ilçesinde yaban keçileri ilçe merkezini mesken tuttu. Çemişgezek’te bir yaban keçisi farklı zamanlarda mahalle aralarına ve resmi kurum bahçelerine girerken görüntülendi.

Normalde yerleşim yerlerinden uzak, sarp kayalık yerlerde yaşayan yaban keçileri Çemişgezek ilçesinde tam aksine ilçe merkezinde kenar mahallelerin kapılarına kadar gelebiliyor.

Çemişgezek insanın yaban keçilerine cömert yaklaşımı, doğaya olan duyarlılığı dağ keçilerinin ilçe merkezine girecek kadar güveni ve cesareti verebilmiş.

İlçenin maskotu haline gelen yaban keçileri ilçe merkezinden bazen görünüp kayboluyor olsalar da, göründüklerinde Çemişgezek ilçesinin kenar yamaçları dağ keçisi sürülerini izlemek isteyenler için seyir alanına dönüşüyor.

Son olarak farklı zamanlarda erkek yaban keçisinin Çemişgezek ilçe merkezinde mahalle aralarında dolaşması, resmi kurumların bahçelerine kadar girmesi vatandaşlara şaşkınlık ve mutluluk yaşatıyor.

Çemişgezek halkının dağ keçilerine zarar vermekten ziyade onların ürkütülmesine dahi müsaade etmeyecek kadar duyarlı olduklarını söyleyen Kağan Gökalp, “İlçe kütüphanesinin bahçesinde otururken aniden bahçeye erkek bir yaban keçisinin girdiğini gördüm. Çemişgezek’te aslında hiç de yabancı olmadığımız bir durumla karşılaştık. Çemişgezek ilçemizin sakinleri olarak kabul ettiğimiz yaban keçileri, hatta büyük erkek bir teke kütüphanemizin bahçesinde bizleri ziyaret etti. Herkes şaşkınlıkla izledi. Bu durum olağan olmakla beraber bu kadar hayatımızın içine girdiklerine de şahit olmamıştık. Çemişgezek halkı bu konuda çok duyarlı davranıyor. Yaban keçileri için büyük bir hassasiyet gösteriyor. Onları taciz edecek, tedirgin edecek bir yaklaşımda bulunmuyorlar. Bundan aldığı cesaretle olsa gerek,  ilçe sokaklarında bir evin evcil hayvanıymış gibi, mahallenin sakiniymiş gibi rahat rahat dolaşabiliyor. Bu durum Çemişgezekliler olarak bizleri mutlu etmektedir” şeklinde ifadelere yer verdi.

Yaban keçisini kurum bahçesinde görünce şaşırdığını söyleyen Perihan Coşkun, “Çemişgezek insanları yaban hayatına çok duyarlı, yaban hayvanları da ilçe merkezine rahatlıkla gelebiliyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim