• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 14 °C

Viraj Kafe

Viraj Kafe
İnternet altyapısının olmadığı ve telefonların çekmediği Ovacık’a bağlı Kızık Köyü’nde öğrenciler köy yolunun viraj kısmına giderek ders çalışabiliyor.

Köyde internetin çektiği tek noktaya öğrenciler tarafından “Viraj Kafe” adı verilmiş…

Ovacık İlçesine bağlı Kızık Köyü’nde internet alt yapısının olmaması ve telefon şebekesinin çekmemesi nedeniyle öğrenciler uzaktan eğitim sürecine katılmakta güçlük çekiyor. İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretimde okuyan 11 öğrencinin bulunduğu 60 nüfuslu köyde öğrenciler ders çalışmak için evlerinden çıkarak yola iniyor. Köye 300 metre mesafede yer alan yolun viraj kısmına gelen öğrenciler sadece bu noktada ders çalışabiliyor. İnternetin çektiği tek nokta olan bu alana öğrenciler tarafından “Viraj Kafe” ismi verilmiş. Öğrenciler yaz ayalarında yolun viraj kısmına yaptıkları oturaklara oturarak ders çalışabiliyor. Kış aylarında ise 2 metreye varan kar nedeniyle ancak ayakta ders çalışabiliyorlar.

“EĞİTİM GERÇEKTEN ÇOK UZAKTAN”

 Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Dilan Aslan, köyde internet alt yapısı olmadığını ifade ederek, “Pandemi sürecinde eğitim uzaktan oldu. Bizim köyümüzde de internet alt yapısı yok. Zaten bile çekmiyor. Güçlükle bağlantı kurabiliyoruz. Telefonlarımız çekmiyor buradan. Eğitim uzaktan ama gerçekten çok uzaktan. Birçok öğrenci için daha uzaktan bu eğitim. Çünkü bağlanamıyoruz. Ve bir fırsat eşitsizliği oluyor ister istemez. Yine bu sadece üniversite ve yükseköğretimdeki öğrenciler için değil, ilkokuldaki öğrenciler için de böyle. Mesela köyümüzde birinci sınıfa başlayan öğrenciler var. Bir dönem gittiler ve okul kapandı. Hiçbir şekilde bu süreçte online eğitime katılamadılar. Yani ciddi mağduriyetler oluştuğunu düşünüyoruz. Bu anlamda çok ciddi adımların atılmadığını düşünüyoruz. Batıdaki çocukların birçoğu yokluktan bağlantı kuramıyordur, internet alamayan aileler de vardır ama sonuç olarak batıdaki öğrenciler doğudaki öğrencilere göre daha şanslı. Fırsat eşitsizliğinin en büyük mağdurlarının bu bölgede yaşayan çocuklar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kaynak:yenidersim.com

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim