• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 19 °C

Veli Ağbaba: "Şiddet, terör nereden gelirse gelsin reddediyoruz"

Veli Ağbaba: "Şiddet, terör nereden gelirse gelsin reddediyoruz"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Şiddet, terör nereden gelirse gelsin reddediyoruz. Umarım barışın, hoşgörünün, kardeşliğin ekildiği bu topraklara şiddet bir daha hiç gelmez." dedi.

Ağbaba, geçen yıl vefat eden eski CHP Dersim Milletvekili Kamer Genç'in Nazımiye ilçesi Ramazan köyündeki kabrini ziyaret etti.

Veli Ağbaba buradaki konuşmasında, Türkiye'nin Genç'i özlediğini ve o dönem yaptığı konuşmaları dinleyince yaptığı uyarıların ne kadar haklı olduğunu gördüğünü söyledi. Ağbaba, "Kamer Genç'in uyarıları dikkate alınsaydı Türkiye 15 Temmuz'u yaşamaz, ülkede FETÖ yapılanması olmazdı. Meclisi bombalayan, köprüyü kurşunlayanlar, komutanlarından değil cemaat liderlerinden emir aldılar. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için Türkiye'nin laiklik ilkesine sıkı sıkı sarılması gerekiyor." dedi.
Ağbaba, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada da Türkiye-Almanya ilişkilerine değindi.
Hükümetin ülke çıkarlarına göre hareket etmesi gerektiğini belirten Ağbaba, "Almanya ile süren köklü ilişkimiz, Almanya'ya meydan okuyup sonra özür dilenmesi maalesef Türkiye'yi komik duruma düşürüyor. Türkiye, Ortadoğu'da olduğu gibi Avrupa'da da kötü yönetiliyor. Avrupa Birliğine (AB) davul zurnayla girenler şimdi AB'den atılıyor, kapısına yaklaştırılmıyor. Türkiye aciz bir dış politika izliyor." diye konuştu. 

Veli Ağbaba, öğretmen Necmettin Yılmaz'ın Tunceli'de teröristlerce katledildiğinin anımsatılması üzerine de "Şiddet, terör nereden gelirse gelsin reddediyoruz. Umarım barışın, hoşgörünün, kardeşliğin ekildiği bu topraklara şiddet bir daha hiç gelmez. Umarım bir daha Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesi gibi olayları asla yaşamayız. Tekrar onu katledenleri lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Bir daha umarız bu topraklarda terör hiç olmaz." ifadesini kullandı.

- AĞBABA VE KAYMAKAM HALAY ÇEKTİ

Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra yenilen Nazımiye Belediye Hizmet Binası'nın açılışı ve belediyeye alınan araçların hizmete sunulması için düzenlenen programa katıldı.

Yöresel halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte Ağbaba ve Nazımiye Kaymakamı Akın Zor birlikte halay çekti.
Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek programdaki konuşmasında, 1936 yılında inşa edilen belediye hizmet binasının vatandaşa kaliteli hizmet vermek için yetersiz kalması nedeniyle tadilattan geçirilerek modern bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.
Kendi imkanlarıyla aldıkları araçların yanı sıra bazı belediyeler ve Türkiye Belediyeler Birliğince hibe edilen araçlarla belediye araç parkını güçlendirdiklerini anlatan Kırmızıçiçek, kendilerine destek olan tüm kurum ve kuruluşlarla vatandaşlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Zor ve Kırmızıçiçek, desteklerinden ötürü Ağbaba'ya plaket verdi.
Program, belediyenin yenilenen binasının hizmete açılışı, yeni alınan araçların hizmete sunulmasıyla sona erdi.
Programa, bazı ilçe belediye başkanları, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim