• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 7 °C

Vatandaşlardan erken seçim değerlendirmesi

Vatandaşlardan erken seçim değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçimin yapılacağını açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Tunceli’de de konuşulan gündem seçim oldu.

Tunceli’de erken seçim kararı ile ilgili vatandaşlar şu değerlendirmelerde bulundu.

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimin sürpriz olduğunu belirten esnaflardan Fikri Taş, "Erken seçim ülkemizin bugün ki koşullarında beklenen bir seçimdi. Ama bu kadar erken olacağı düşünülmüyordu. Beklediğimizden erken oldu. 2019 yılının başlarında olacağını tahmin ediyorduk. Yine de ülkemize hayırlı olsun. Umarız bu seçim ülkemize hayırlı olur. Ülkemizdeki belirsizlikleri giderecek, halkın beklentilerini gerçekleştirecek bir seçim olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin seçimlere olağan üstü hal koşullarda gitmesi, hukuk devleti kimliğine gölge düşüren bir durumdur. Umarız OHAL bir daha uzatılmaz. Özgürlükler içerisinde eşit bir şekilde halkın iradesi seçimlerde tecelli eder" dedi.

Seçimlerde demokrasinin kazanacağını dile getiren esnaflardan Hıdır Mercan ise, "Bu tarih bizler için sürpriz oldu. Erken seçim olacağını biliyorduk ama bu kadar erken olacağını beklemiyorduk. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sıkıntıları tüm vatandaşlar biliyor. Hatta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bunu dile getirdi. İnsanlarımızın bunun bilincinde. Bu ekonomik sıkıntıların daha da hat safhaya varmaması için hükümet kendince uygun koşullarda seçim yapmayı düşünmüştür. Halkımız da bunu değerlendirecektir. Tabi ki 15-16 yıllık bir iktidar ve bu iktidarın kendi varlığını devam ettirme ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş konusundaki vaatleri, uygulamaları yaklaşık bir yıldır vatandaşlarımız tarafından görülmektedir. Sandık başına giderken bu süreçteki uygulamalar mı devam etsin yoksa Türkiye'de demokratik parlamenter sistem mi devam etsin diye sağduyulu düşünerek tercihini yapacaktır. Ülkemiz kazanacaktır, demokrasi kazanacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Erken seçim kararının tamamen ekonomik krizle alakalı olduğunu düşündüğünü aktaran Nermin Atikeler de, "Aslında beklediğimiz bir seçimdi erken seçim ama bu kadar erken olacağını tahmin etmiyordum. Ben Kasım'da olacağını tahmin ediyordum. Hatta Devlet Bahçeli 28 Ağustos dedi. Ona bile erken diyorduk. Tamamen sürpriz oldu herkes için. Bu durumun tamamen ekonomik krizle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu şekilde daha fazla yönetemediklerini hepimiz görüyoruz. İnsanlar çok zor durumda, esnaf çok zor durumda. Bunun artık bu şekilde gitmesi mümkün değil. Bizim burada yapmamız gereken vatandaş olarak hepimizin hangi partiden olursak olalım, düşüncemiz ne olursa olsun sandıklara sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim