• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 10 °C

Valilik operasyonun detaylarını paylaştı

Valilik operasyonun detaylarını paylaştı
Tunceli Valiliği, Pülümür,Hozat ve Çemişgezek kırsalında düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı.

Hozat 51.Motorlu Piyade Tugay Komutanlığının sevk ve idaresinde Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat birlikleri tarafından Aliboğazı Bölgesinde "Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-85" operasyonun başlatıldığı hatırlatan Valilik açıklamasında," Teröristlerle sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada; 2 erkek terörist öldürülmüş, 2 kadın terörist yaralı, 6'sı sağ terörist teslim olmuştur. 1 kahraman askerimiz ise operasyon esnasında yaralanmış, kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Askerimizin sağlık durumu iyi olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ayrıca askerimizi yaralayan terörist çatışma sırasında ölü olarak ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Operasyon bölgesinde arama tarama faaliyeti ile ilgili de bilgi veren Valilik tarafından yapılan açıklamada," 7 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet BİXİ makinalı tüfek, 1 adet kannas keskin nişancı tüfeği, 3 adet savunma el bombası, 619 adet kalaşnikof fişeği, 184 adet Bixi mühimmatı, 2 adet kanas keskin nişancı tüfeği şarjörü, 27 adet kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet araç tipi telsiz, 1 adet el telsizi, 1 adet roketatar mühimmatı, 1 adet büyük tüp, 1 adet küçük tüp, 2 adet şarjör kütüklüğü ve çok sayıda yaşamsal malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile el konulmuştur"denildi.

Aliboğazı dışında Kızılmescit'te hava ve karadan yapılan harekatı hatırlatan valilik açıklamasında, 9'u ölü, 2'si yaralı olmak üzere toplam 17 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini yeniledi.

Ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarından 2'sinin cesedinin kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumuna sevk edildiği öğrenildi. Yaralı 2 kişinin  ise Tunceli devlet hastanesinde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim