• BIST 9546.11
  • Altın 2483.641
  • Dolar 32.522
  • Euro 34.8521
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 20 °C

Vali Sonel’den öğretmen Necmettin Yılmaz açıklaması

Vali Sonel’den öğretmen Necmettin Yılmaz açıklaması
Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzincan yolu üzerinde bulunan erkek cesedinin, öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Öğretmeni katleden hainlerin gerekli cevabı en kısa sürede alacaklarını belirten Vali Sonel, "Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, hain ve alçak teröristlerce kaçırılmıştı.12 Temmuz günü arama faaliyetleri esnasında Pülümür çayı etrafında bir erkek cesedi bulundu. Bu ceset öncelikle Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tanınmayacak haldeydi. Burada babadan ve naaştan alınan kan ve DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu sabah maalesef üzücü haberi almış olduk. Bulduğumuz naaşın şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'a ait olduğunu öğrendik. Naaşın Gümüşhane'ye nakli  için gerekli işlemler adli mercilerimizce yapılmakta. 15 Temmuz'un sene-i devriyesinde olması da bizi ayrıca üzdü. Bu vatanımız kolay vatan yapılmadı.  Rabbim vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı bölmek isteyen hainlere, birlik ve beraberliğimizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin. 2 hafta önce burada göreve başlamıştım. Kaçırılan öğretmenimizin babasıyla da görüşmüştüm. Bu işin üzerinde olduğumuzu her zaman kendisine ifade ediyordum. Şehit öğretmenimizin babasıyla ölüm haberi  gelmeden önce konuşmuştum. Devletimizin kararlılığını anlattım. Devletimizin her zaman öğretmenimizin ailesinin yarınında olduğunu söyledim. Terörle mücadelede kararlılığımız sürecektir. Öğretmenimizi hunharca şehit eden caniler, gerekli cevaplarını kısa sürede alacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

KAÇIRILDIKTAN BİR KAÇ SAAT SONRA ŞEHİT EDİLMİŞ

Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit olduğunun açıklanmasının ardından, olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik kaynaklarının yaptığı araştırmaya göre, PKK'lı teröristler, öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdıktan birkaç saat sonra şehit etti. Kaynaklar Yılmaz'ın sorgulandıktan sona, başından silahla vurularak Pülümür Çayı'na atıldığını kaydetti. Necmettin Yılmaz'ın cesedi üzerinde yapılan otopside başında 2 kurşun yarası tespit edilirken, Yılmaz'ın kurtarılması için çok sayıda operasyon yapıldığı, ancak sonuç alınamadığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim