• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 17 °C

Vali Sonel, TRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu

Vali Sonel, TRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu
Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, TRT Haber’in canlı yayınına katılarak hem Tunceli'de ilk defa yapılan R4 Türkiye Rafting Şampiyonası hakkında bilgilendirmelerde bulundu hem de ile yapılan yatırımları anlattı.

TRT Haber Muhabiri Anıl Yağcı’nın sorularını yanıtlayan Sonel, R4 Türkiye Rafting Şampiyonasının Tunceli’de yapılmasının önemine değinerek “Tunceli artık huzur şehri olsun istiyoruz. Terörle anılmasın. Şu anda yanında bulunduğumuz Munzur Nehri, yöremiz, ülkemiz için hatta dünya için çok önemli. Burası Türkiye’nin en kaliteli suyunun çıktığı PH derecesi 8.45 olan ve Ovacık Gözelerinden buraya 80 KM. biz dedik ki bu su akıp bakılmasın. Burada bir etkinlik yapmak istedik. Rafting Asbaşkanımız Fikret Yardımcı ve Gençlik ve Spor Bakanımız destek verdi. 300 sporcu, teknik heyet ve hakemler olmak üzere yaklaşık 400 kişiyi Tunceli’mizde ağırlıyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz Tunceli’nin bu doğal güzelliklerini gördüğüm zaman misafirperver insanlarını gördükleri zaman “kafamızdaki Tunceli bu değildi” diyorlar” dedi. 

Tunceli’nin su sporları turizminin yanı sıra kış turizmi potansiyeliyle de dikkat çektiğini söyleyen Sonel, “Sizler vasıtasıyla diyoruz ki gelsinler Tunceli’mizi görsünler. Burası ülkemizin en güzel coğrafyalarından bir tanesi. Munzur’un kaynağı 80 km. 36 Km’lik kısmı “Uluslararası Rafting Parkuru” haline getirildi. Bu bizim için çok önemli. Ovacık ilçemizdeki kayak merkezimiz Uludağ’ı, Kartalkaya’yı aratmıyor. Kayak merkezimizde çok güzel imkanlarımız var.”

Yaklaşık 11 aydır hem Valilik hem de Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sonel, bu süre içerisinde hayata geçirilen ve yapımı devam eden projeleri şöyle anlattı:

Vali Sonel,“Yaklaşık 11 aydır hem Valilik hem de Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Yaptığımız çalışmalarda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Bakanlarımızın çok desteği var. Yapmış olduğumuz projelerde bize her türlü desteği sağlıyorlar. Mesela Munzur’daki en kaliteli içme suyunu şu anda Tunceli’ye getiriyoruz. Munzur ve Pülümür Çaylarının kıyılarında gördüğünüz rekreasyon alanları, plajlar, peyzaj alanları, Bodrum misali marinalar, iskeleler, gezi tekneleri hatta sakura ağaçlarına kadar vatandaşlarımızın hoşça vakit geçireceği alanlar inşa ediyoruz. Tunceli’de kent meydanımız yoktu. Altındaki 85 dükkan içler acısıydı. Biz burada kent meydanı, orta refüj düzenlemeleri yaptık. Sosyal faaliyetler olarak yetim ve öksüzlerimize yönelik 279 yetim ve öksüzümüze ulaştık, 2529 engeli olan vatandaşımıza 88 şehit ailemize, 55 gazimize yaşlılarımıza ulaştık. Yılın her günü Devletimizin sıcak yüzünü yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz. Lise sonda okuyan bütün öğrencilerimiz uçakla İstanbul’a ve İzmir’e üniversiteleri gezmeye gönderdik. Binlerce öğrencimizi İçişleri Bakanlığımızın “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında özel uçak tutarak İstanbul’a, Afyonkarahisar’a, Denizli’ye, Aydın’a gönderdik. Bir yandan kahramanlarımız, jandarmamız ve emniyetimiz terörle mücadele ederken çok başarılar elde ettik. İçişleri Bakanımızın bu konuda bize çok desteği var. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde bu cennet vatanımızın cennet köşesinde güzel işler yapmak.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim