• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 11 °C

Vali Sonel, Miraç Kandiline katıldı

Vali Sonel, Miraç Kandiline katıldı
Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Elti Hatun Camii’nde düzenlenen Miraç Kandili Programına katıldı.

Mazgirt ilçesinde gerçekleşen programa, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Mazgirt Kaymakamı Kenan Aktaş, İl Müftü Vekili Zafer Çelik, Kanaat Önderi Dede Hüseyin Erdoğan, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

TRT KURDİ kanalında canlı yayınlanan programda konuşan Vali Tuncay Sonel, ”Öncelikle Tunceli’mize hoş geldiniz. Sizlerin aracılığı ile bizleri ekranları başında izleyen tüm vatandaşlarımızın Mübarek Miraç Kandilini kutluyoruz. Yüce Rabbim Vatanımıza, milletimize, Bayrağımıza, Ezanımıza göz diken hainlere  fırsat vermesin diyoruz.”

Tunceli’nin güzel şeylerle anılmasını istediklerini söyleyen Sonel, “Artık Tunceli terörle değil; bir huzur şehriyle, eğitimiyle, kültürüyle, misafirperver insanlarıyla, Munzur’uyla, doğal güzellikleriyle anılsın istiyoruz. Şu an bulunduğumuz Mazgirt İlçemiz dahil, 7 ilçesiyle, köyleriyle, beldeleriyle, birbirinden güzel insanlarıyla anılsın istiyoruz. Yaklaşık 9 ay oldu Tunceli’deyiz, hem Tunceli Valiliği hem de Tunceli Belediye Başkan Vekili görevi var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın yöremize çok büyük destekleri var. Onların desteğini de alarak, Tunceli’de hakikaten 200 bin metrekare peyzaj düzenlemesinden, içme suyuna; kent meydanlarından parklara kadar çok güzel projeler yaptık. Özellikle istihdamda son sıralarda iken; şu an 4 tekstil fabrikamızda 1000’in üzerinde vatandaşımız çalışıyor. Yetimiyle, öksüzüyle, engeli olan vatandaşıyla, yaşlısıyla, genciyle her fırsatta bir araya gelmeye çalıyoruz. İlçelere giderek, kenar mahallelerimize giderek vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içereside olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin bu güzel coğrafyasında devletimizin şefkatini ve sıcaklığını yöre insanına göstermeye çalışıyoruz ”dedi.

Vali Sonel sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem Belediyemizin hem Valiliğin hem de evimizin kapılarını her zaman açacağız. Gidilmeyen yerlere gideceğiz. Çocukla çocuk olacağız, büyükle büyük olacağız. Tunceli’de Jandarmamızdan Emniyetimize, Başsavcımızdan Rektörümüze kadar Tunceli Ailesi olarak çok uyumlu ve güzel bir ekibimiz var. Kahramanlarımız dağlarda teröristlerle kahramanca mücadele ederken, bizler de  şehirde yaşlımızı, ninemizi, dedemizi, çocuğumuzu, gencimizi  sırtımızda taşıyoruz. Onlarla bir aradayız, onları çok seviyoruz. Yapılan güzel işleri onlarda görüyor. Munzur Nehri kenarında yapılan 200binmetrekare peyzaj çalışmaları, parklar, iskeleler, marinalar... Vatandaşlarımız bunları görünce diyor ki:”bunlar nasıl çıkıyor?” çünkü birlik ve beraberlikle isteyince oluyor. Bizde diyoruz ki: “Tanımakla Başlar Her Şey” Gelsinler Tunceli’yi görsünler, Tunceli’nin güzelliklerini yaşasınlar. Bu güzel gecede, hem Cuma günü hem Mübarek Miraç Kandilimiz, Yüce Rabbim Milletimize İslam Âlemine birlik ve beraberlik versin, güç versin.”diye konuştu.

Elti Hatun Camii’nde kuran ve mevlit okutulması, dualar edilmesi ile devam eden program vatandaşlara lokma dağıtımıyla son buldu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim