• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

"Uyuşturucu" haberine Alican Önlü'den açıklama

"Uyuşturucu" haberine Alican Önlü'den açıklama
Takvim gazetesi tarafından HDP Milletvekili Alican Önlü'nün oğlu Seuledar Önlü'nün uyuşturucu ile gözaltına alındığı iddiasına ilişkin Alican Önlü'den açıklama geldi.

Önlü, "Özel hareket polislerinin Dersim’de gençlere yönelik rutin uygulamasını yalanlarla manşetine taşıyanlar bilmelidir ki, yalanlarınızda boğulacaksınız" dedi.

HDP Milletvekili Alican Önlü'nün açıklaması şöyle; Yandaş ve tetikçi medyanın önde gelen gazetelerinden Takvim adlı paçavra, bugün internet sayfasından manşet atarak ipe sapa gelmez yalanlarla oğlumun “uyuşturucuyla yakalandığı” haberini yayınlamıştır. Bu haberi şiddetle kınıyor ve yalanlıyorum. Uzun bir süredir partimiz ve milletvekillerimize yönelik psikolojik savaş yöntemlerine uzanan ciddi saldırılar, iktidarın organizasyonuyla gerçekleştirilmektedir. Bilinmelidir ki bu haber de aynı motivasyon ve amaçla hazırlanmıştır.

Haberde oğlumun 1 Eylül tarihinde arkadaşlarıyla birlikte araçla seyir halindeyken, yol kontrolünde uyuşturucuyla yakalandığı, 3 yıldır uyuşturucu kullandığını itiraf ettiği ve son olarak da geçen hafta uyuşturucu kullandığına dair ifade verdiğine dair haber aşağılıkça duygularla yazılmış, onursuzca kaleme alınmış gerçeklerden uzak ve düzmece bir haberdir. Acınası haldeki havuz medyasının saldırılarını, çoğu zaman görmezden geliyoruz, cevap vermeye dahi tenezzül etmiyoruz ancak fütursuzca ailemi hedef alan bu çirkin saldırıya karşı cevap hakkımı sonuna kadar kullanacağım. 11 Eylül tarihinde Dersim merkeze bağlı Dinar yol ayrımının olduğu bölgeye “şikâyet” üzerine geldiğini söyleyen özel hareket polisleri önce oğlumun olduğu arkadaş grubuna GBT yapmış, ardından GBT sırasında gençler arasında oğlumun olduğunu öğrenmeleri sonucunda ifadelerini almak üzere 5 arkadaşı gözaltına almıştır.

Savcılık ifadeleri sonrasında oğlum ve arkadaşları serbest bırakılmıştır. Özel hareket polislerinin Dersim’de gençlere yönelik rutin uygulamasını yalanlarla manşetine taşıyanlar bilmelidir ki, yalanlarınızda boğulacaksınız. Partimizin uyuşturucuya karşı her daim en sert çıkışları sergilediğini, uyuşturucu karşıtı politikaları ve kampanyaları yürüttüğü kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Son olarak Gençlik Meclisimiz Türkiye’nin dört bir yanında “Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım" sloganıyla uyuşturucuya karşı ciddi bir çalışma yürüttü. Yine Dersim’de başta gençlik olmak üzere kurumlarımız sürekli uyuşturucuya karşı mücadele veriyor. Ben hemen hemen her konuşmamda Dersim’deki uyuşturucu çetelerine dikkat çekiyorum. Tüm bunlar bilinmekteyken, Dersim’de başta Vali olmak üzere, AKP-MHP faşist saray rejimin tüm kadroları tarafından hedef durumdayken bu tarz haberlerin çıkarılmasının neye hizmet ettiğini halkımız bilmektedir. Birilerini rahatsız etmişim ki, oğlum üzerinden böyle çirkin bir saldırı tezgahlandı.

Dersim halkı ve kamuoyu, uyuşturucunun kimler tarafından ne amaçla satıldığını, gençlerinin iktidar ile ilişkili hangi suç şebekeleri ve bu şebekelerle bağlantılı resmi görevliler tarafından nasıl zehirlendiğini gayet iyi biliyor. Partimize ve halkımıza karşı özel savaş yöntemlerini uygulayanlar, yaşadığımız coğrafyayı dünya uyuşturucu ticaretinin merkezi haline getirmiş, çöktükleri limanlardan özel yatlarla tüm dünyaya her türlü uyuşturucuyu dağıtmaktadırlar. Tüm uyuşturucu baronları, iktidarın ev sahipliğinde Türkiye’de cirit atmaktadırlar. Suç örgütüne dönmüş iktidarın gerçeğini tüm dünya görürken, gerçek dışı haberlerle ailemi hedef alanlar amaçlarına ulaşamayacaktır.

Uyuşturucu ve kara para kartellerinin finansörlüğünde gazetecilik maskesi takanlar da günü geldiğinde bu yaptıklarının hesabını bağımsız yargı organlarının karşısında vereceklerdir. Gazetecilik adı altında, suç işleri bakanlığına bağlı kişilerin kurgularıyla habercilik yapanları kınıyorum. Kamuoyuna saygılarımla.

Alican Önlü HDP Dersim Milletvekili

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim