• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Üreticiler toplantıda buluştu

Üreticiler toplantıda buluştu
Ovacık Doğal Kooperatifi; nohut üreticileri, bal ve arı ürünleri üreticileri ile toplantı gerçekleştirdi.

Ovacık Doğal Kooperatifi nohut üreticileri, bal ve arı ürünleri üreticileri ile belediye konferans salonunda toplantı yaptı.  Toplantıya Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Arıcılar Birliği Başkanı Kazım Doğan, Pertek Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mak ve Ovacık Doğal üretim ve Tüketim Kooperatifinden çok sayıda kişi katıldı.

İki oturumdan oluşan toplantının ilk oturumu nohut üreticileri ile gerçekleştirilirken ikinci oturum ise bal ve arı üreticileri ile yapıldı.

Toplantı; üretici sorunları, kooperatif ve üretim ilişkileri, ürünlerin fiyat belirlenmesi gibi üç başlık altında toplanırken;  toplantıda sol, sosyalist anlayışı benimseyen Ovacık Doğal Kooperatif olarak üretici ve tüketici ilişkisi, üreticiden türeticiye uzanan süreçte doğal ve sağlıklı gıdanın nasıl olması gerektiğine dair birçok konu üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.  Hasat dönemi üreticilerin yaşadığı birçok sıkıntının yanında Ovacık doğal bal kriterleri ve analiz parametrelerinin yanı sıra  Ovacık Doğal Kooperatifi üretim kriterlerini açıkladı.

Toplantıda söz alan Belediye Başkanımız Maçoğlu ise şunları dile getirdi: “Yerel yönetimler olarak biz kooperatifçiliği, üretim ilişkisini ve üretici ile tüketici arasındaki ilişkiyi önemsiyoruz.   Kooperatifçilikte toprağın korunması, sağlıklı gıda hakkı ve tohumun korunması bizim için çok değerli.  Çünkü Türkiye’deki kooperatifçilik durumuna baktığımızda kooperatifler şirketler gibi yönetiliyor. Kar amacı güdülüyor ve bu kooperatifler gelen artı değeri üyelerine dağıtıyor. Ama bizde, yani sosyalist anlayışta kar amacı gütmeden bir sonraki yılı planlamak adına ayırdığınız bütçe eğitim, sonraki dönem yeni üretim yapana yani üreticiye tohum ve mazot desteği ya da araç ve gereçlerin, donanımın sağlanması adına yapılıyor. Yoksa kar ile ilgili bir çalışma yok.”

Toplantı üreticilerin talep ve önerilerini aktarmasıyla sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim