• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 22 °C

Üçüncü Dünya Savaşı mı?: 2022 Yılı Yaşanacak Ay ve Güneş Tutulmalarına D

EZGİ EMİR

2022 Yılında iki Parçalı Güneş, 2 Tam Ay tutulması yaşayacağız.

Bunlar:

30.04.2021 tarihinde 10°28′ Boğa burcunda Parçalı Güneş Tutulması: Büyük Okyanusun Güney doğusu, Antartik yarımada, Güney Amerika kıtasının güneyi. Ülkemizden izlenemeyecektir.

 

16.05.2022 tarihinde 26°45′ Akrep burcunda Tam Ay Tutulması: Arabistan yarımadası Afrika Avrupa Rusya’da tutulma devam ederken Ay batacak. Güney Amerika ve Kuzey Amerika’nın doğusunda tutulmanın tamamı izlenecek olup,  Kuzey Amerika’nın batısı Büyük okyanus Yeni Zelanda da Ay tutulmuş doğacak. Hava açık olduğu takdirde ülkemizden başlangıç ve parçalı tutulma evresi izlenirken Ay batacak.

 

25.10.2022 tarihinde 02°00′ Akrep burcunda Parçalı Güneş Tutulması: İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin. Hava açık olduğu takdirde ülkemizden izlenecektir.

 

08.11.2022 tarihinde 16°00′ Boğa burcunda Tam Ay Tutulması: Güney Amerika, Kuzey Amerika’nın doğusunda tutulma devam ederken Ay batacak. Büyük Okyanusta tutulmanın tamamı izlenecek. Avustralya güneydoğu Asya Japonya Çin, doğu Rusya da Ay tutulmuş doğacak. Ülkemizden izlenemeyecektir.

 

Güneş Tutulmaları genel bazda kimlik değişim ve gelişimine sebebiyet verirken, Ay tutulmaları daha çok duygusal ve ruhsal değişim ve gelişimlerin kapısını aralayan göksel olaylardır. Her iki çeşit tutulma da insanın bu dünyadaki evrimine olanak tanıyan iyi-ya da kötü diye sınıflandırdığımız olayları kapsar. Aslında amaç insan-ı kamil olma sürecinde yol alabilmemiz, bireyselliği tamamladıktan sonra bütünsel ruhaniyetin farkına varmamız ve evren denilen sistematiğin bütününü görmemiz için bizi birebir rehber olabilecek, ışık tutan kavramları içeren olaylar yaşatır.

2022 yılında Boğa-Akrep aksında gerçekleşecek bu tutulmalara; arketipsel ve sembolik olarak yaklaştığımızda da, bu yılın fiziksel ve ruhsal anlamda ve ayrıca hem bireysel hem de toplumsal bazda; birçok olguyu derinden dönüştüreceğini söylemek hiç de abartı olmayacaktır.

Akrebin hem ilk hem de son derecelerinde gerçekleşecek Güneş ve Ay tutulmasının yanı sıra, Boğa burcunun ilk ve orta derecesinde gerçekleşecek Güneş ve Ay tutulmalarının, birçok insan ve topluluğun acılar ve küller içinde tekrar doğacağı ve yeni bir hayat için yeni temiz bir sayfa açacağını söyleyebilirim. Doğum sancıları her zaman acı vermiştir ama doğum anıyla beraber artık form değişmiştir. Bu aynı bir tırtılın kendini kozalaması ve kelebek olarak doğmasına benzer.  Ya da bir kartalın belirli bir yaştan sonra tüylerini tek tek yolarak, tırnaklarını tek tek çekerek ve sonrasında gagasını sökerek yeniden doğuşunda; yeniye yer açması gibi bir oluşumdur. Evet acıdır ama yenilendiğinde acılarından ve hatta küllerinden yeniden doğan anka gibi, daha da yükselerek yoluna devam etmesidir.

Dünya çapında yaşanılacak olaylar ve küresel etkileri tabi ki hiç iç açıcı boyutta değil. Özellikle yoğun savaş çığlıkları tüm dünya üzerinde çınlayacak maalesef. Nitekim Rusya - Ukrayna mevzusu herkesin malumu. Bunun başlangıcı 19 Kasım 2021 de İkizler-Yay aksının bitiş tutulmasıydı ancak Ay- Güneş 27 derece Boğa-Akrep aksında Algol etkisini tetikleyen bir tutulmaydı. Bu tutulmaya ikinci tetikte 16.05.2022 tarihinde 26°45′ Akrep burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasıdır. Bulunduğu derecede Arapça anlamı ‘Şeytan’ olan, Algol sabit yıldızı vardır ve Medusa miti ile de ilişkili olup büyük talihsizliklerle ilgilidir. Bu tutulmada Merkür’ün İkizler burcundaki retro hareketi -gerilemesi- yapması, özellikle 15 Ekim 2021 deki sorunların tekrar önümüze getireceğinin de göstergesidir.

15 Ekim 2021 de neler olmuştu?

Türkiye-Suriye ile mücadelesi, Türkiye-Azerbaycan ile yapılan ilave doğalgaz anlaşması, Merkel ile yapılan görüşmeler, Afganistan’da camiye yönelik bombalı saldırı, Lübnan’da dini örgütlerle çatışma, Terör operasyonları –özellikle Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Bölgeleri, Kuzey Irak- , Türkiye bütçe gider açığının artması, E-devlet üzerinde yenilikler, Marmaray’da internet ve iletişim alt yapı düzenlenmesi, Kef kalesindeki kazı çalışmaları, Keban Baraj Gölünde nesli tükenme tehlikesi ile öne çıkan su samuru, Konya Ovasındaki kuraklık vb. konular  16 Mayıs ve sonrasında tekrar gündeme gelebilir.

Algol Sabit yıldızı etkisinde gerçekleşecek 16 Mayıs 2022 tutulmasının ana dokusuna tekrar dönersek; Taciz, tecavüz, isyan, savaş, şiddet, vahşet, arap komutanları ve istila, arap yarımadasından yeni çıkacak, ya da adını değiştirmiş eski terör örgütlerinin eylemleri - özellikle su ve doğal kaynaklar sebebiyle- büyük felaketler, idamlar, suikastlar, asılarak ölme, işkence, ego savaşları, kıskaçlık, öfke, sinir, boğulma, boynun vurulması, gırtlak ve boyun bölgesinde şiddet tehlikesi, çoğunlukla apandisit ameliyatları, troid operasyonları, ve bir cinayete kurban gitme, kişinin boğazından olmak zorunda kalacağı bir operasyonu (bademcik, troid, geniz eti gibi), uyuşturucu maddeler ve kullanımında ki artış, hava olayları, havadan gelecek tehlikeler ve hava -mevsimde- oluşacak ani değişimler ve bu değişimler sebebiyle yaşanacak afet ve tehlikeler ile ilgili olmasının yanı sıra, güç gösterilerinin yoğun ve şiddetli yaşanması nedeniyle kötü sonuçlar doğuracak bir ün, şöhrete de işaret eder. Afrika, Avrupa, Rusya’da, Kuzey Amerika’nın batısı, Büyük okyanus Yeni Zelanda üzerinde görülecek olması zaten buralarda başlayacak olayların Dünya’nın geneline yayılacağını gösteriyor.

Bitiyor mu? Tabi ki hayır bir de 29 Ekim 2022- 10 Ocak 2023 arası İkizler burcunda Mars retrosu var ve yine hava burcunda ve politika, siyaset, dünya düzeni, güç dengeleri, hukuk kavramlarının sıklıkla sorgulanacağı -özellikle de tüm Dünya’da- ve bunun içinde çok ciddi harekete geçileceği bir dönem yaşayacağız. Savaş soranlara bu henüz fragmandı siz olayları 29 Ekim’den sonra görün. Putin’in alışkanlığıdır, her Mars retrosunda illa saldırır ve illa kazançlı çıkar. Ama bu sefer bu savaş Dünya geneline yayılabilir. 3. Dünya savaşı gibi bir olasılık maalesef gündemde…

2022 yılı Dünya tarihinde yerini alırken, önceki yılların namını geride bırakacak bir yıl olarak tarih sayfalarında yerini alacak.

 

Bu yazı toplam 15025 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim