• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

Üç yeni sergi çalışmasının hazırlıkları başladı

Üç yeni sergi çalışmasının hazırlıkları başladı
Daha önce birçok sergiyi sanatseverlerle buluşturan Seher Kont Erdoğan tarafından üç yeni sergi çalışmasının hazırlıklarına start verildi.

Daha önce birçok sergiyi sanatseverlerle buluşturan Seher Kont Erdoğan tarafından üç yeni sergi çalışmasının hazırlıklarına start verildi. "Çerçi'den Çerçöp'e", "Upuzun Bir Çocukluk İsterim Tıpkı Raylar Gibi" ve "Hızır'ın Hayvanları" isimli sergi çalışmaları yakında sanatseverlerle buluşacak. Hazırlıkları yapılan sergi çalışmalarına ilişkin kısa bilgilendirmeler şöyle;

uc-yeni-sergi-calismasi-(2).jpeg

ÇERÇİ'DEN ÇERÇÖP'E

Bu dönemi yaşamış her çocuk bayat sakızların ne anlam ifade ettiğini bilir, henüz alınamayan renkli naylon ayakkabıların kadınlar için yeşil, pembe renklerinin ne heyecan verici olduğunu bu etnografik hikayeye tanıklık edenlerin yaşadığı dönem yerini; bitki ve hayvan türlerinin azalışı, ağaç ve ormanlık alanların yerleşim yeri olarak kesilmesi, deniz florasının  bozulması, toprağın atık ve diğer bileşenlerle zehirlenmesi ve durmadan almak istediğimiz metalar. Bu bitmek bilmeyen alma ve verme döngüsü sanatçılar tarafından ağıtsal ve melankolik üslupla işlenmesi planlanmaktadır. Yazın, fotoğraf, resim, anlatı ve müzikal gibi estetik sunumlarla yapılması planlanan "Çerçi'den Çercöp'e" çevresel yıkım üzerine etnografik bir ağıt başlıklı sanatsal buluşma geçmişten günümüze bir anlama ve ortak endişe duymaya çağrı niteliği taşıyor. Tunceli'nin ilçe ve köylerinde çerçilik yapmış yada çerçilerde alış veriş yapmış kişilerin anlatıları ile etnografik bir saha çalışması olarak da katkı sunmayı planlayan çalışma sanat ortakları ile yakın zamanda ziyaretçileri ile buluşmayı ümit ediyor.

uc-yeni-sergi-calismasi-(1).jpeg

UPUZUN BİR ÇOCUKLUK İSTERİM TIPKI RAYLAR GİBİ

Çocukların gözüyle resme bakmak cemal Süreya'nın tabiriyle canciğer bir iştir. İşte Erzincan Altınbaşak 'ta kuşlara pekiyi veren bir öğretmen ve sevinç kanatları olan çocuklar ilimizde de çalışmalarını paylaşmak için hazırlık yapıyorlar.  çıkış hikayesi oldukça ilginç olan sergi içinden tren geçen fakat trene hiç binmemiş  çocukların yol ve yolculuk düşlerini konu alıyor. Belde de yaşayan Tuğçe öğretmen bunu hem kendi çocukluğuna bir armağan hem de esaslı dert ediyor ve çocuklarla bir yıldır harıl harıl çalışıyor. Serginin hem kuratörlüğünü hem de hayal ortaklığını yapan Kont Erdoğan çocuklarla buluşmak için heyecanlı olduğunu vurguluyor. Sanatseverler  ajandanıza kaydedebilirsiniz.

uc-yeni-sergi-calismasi-(3).jpeg

HIZIR'IN HAYVANLARI

Sesiz kainatın bağrında ezeli ve ebedi yabancı hayvan! Günümüz de hiç olmadığı kadar önü alınamaz bir şekilde; sırf tüketilmek için çoğaltılan, modanın ve kozmetiğin deney malzemesi olan, avcının nişaninin ucunda, endüstrinin baş kahramanı hayvanlar, türcü yaklaşımla öteki olmaya devam ediyor. Tunceli'de kutsal kabul edilen dağ keçilerini ve geyikleri vuranların düşkün kabul edildiği bu kadim inancın ışığında hayvan sorununu ele alan "Hızır'ın Hayvanları" sergi,panel ve müzik ile yakında ziyaretçisi ile buluşmayı bekliyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim