• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 21 °C

TUNCELİ’YE YENİ BİR HİBE

TUNCELİ’YE YENİ BİR HİBE
İlimizin en köklü kurumlarından olan Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, aldığı hibelere bir yenisini daha ekledi.

21. Yüzyıl eğitim kurumu vizyonel slogan ile mesleki eğitim sağlayıcısı olarak eğitim hayatına devam eden kurum Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı altında  “Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Operasyonu” kapsamında teklifi yapılan“Use of Information Communication Technologies in Special Education (Özel Eğitimde Bilgi-İletişim teknolojilerinin Kullanımı)“adlı proje ile 114.736 Avro hibeye hak kazanmıştır. Projenin toplam bütçesi 128.240 Avro olup, bu tutarın yaklaşık 13.500 Avro’luk kısmı Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eş finansman katkısıdır.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı ise Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüdür.

Proje kapsamında Özel Eğitime ihtiyaç duyan bireylerin eğitim ortamlarında aldıkları bilgilerin sürekliliğini sağlamak üzere pedagojik sanal oyunlar hazırlanarak mobil cihazlardan erişime açık hale getirilerek ücretisiz bir şekilde nihai yararlanıcıların kullanımına sunulacaktır. Aynı zamanda özel eğitim öğretmenleri ve ailelere yönelik düzenlenecek seminerler ile de özel eğitime gereksinim duyan bireylerin Bilişim teknolojilerini olumlu şekilde kullanmalarının nasıl sağlanacağı alanın da uzman pedagoglar tarafından aktarılacaktır.

Tunceli Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Tunceli Özel Eğitim Uygulama Okulu 1.2.3 Kademe Müdürlüğünün de eş başvuru sahibi olarak yer aldıkları projede özel eğitim öğretmenleri Danimarka ve İspanyada çalışma ziyaretinde bulunarak özel eğitimde ki iyi uygulamaları yerinde inceleyecek ve ilimizde uygulanabilmesini sağlayacaklardır.

Tunceli’nin eğitimde ülkemizin en önemli kentleri arasında yer almasını sağlayan Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tunceli Rehberlik Araştırma Merkezi ile Tunceli Özel Eğitim Uygulama 1.2.3 Kademe Müdürlüğü personeli adına proje paydaşlarına şimdiden başarılar dileriz.

 

Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Moğultay Mahallesi Ayaz Nüpelda Güloğlu Caddesi PTT Karşısı Tunceli

Web:  https://namikkemaltml.meb.k12.tr

 

“Bu yayın Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin maddi desteği ile hazırlanmıştır. Bu yayının içeriğinden yalnızcaNamık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyet’iningörüş ve tutumunu yansıtmak zorunda değildir.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim