• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

Tunceli'ye kütüphane ve konferans salonu yapılacak

Tunceli'ye kütüphane ve konferans salonu yapılacak
Tuncelili iş adamı Kazım Güntaş tarafından babası merhum "Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu" adının verileceği tesisin yapımı düzenlenen programla imzalandı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, iş adamı Kazım Güntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Doğan ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu katıldı.

Programda konuşan Vali Sonel, şunları kaydetti: 

"Hayırsever iş adamı Kazım Güntaş beyefendi sağ olsun önceki yıllarda annesi adına Elif Güntaş İlkokulunu yaptırmıştı. Tabi Tunceli eğitimi, kültürü yüksek bir ilimiz. İlimizin mevcut kütüphanesi yeterli olmayıp, talebe karşılık veremiyordu. Bizim de Tunceli'ye yakışacak güzel bir kütüphane yapılmasıyla ilgili Kazım beyle görüşmemiz oldu. Valilik ve Belediye olarak yapmış olduğumuz her türlü çalışmalarda, özellikle eğitim konusunda Kazım bey yanımızda. Merkez Moğultay Mahallesi'nde bir arazimiz var, oraya hem kütüphane hem de konferans salonu yapacağız. Kütüphanemize Kazım beyin babası merhum Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu adını vereceğiz. Tunceli adına, Allah razı olsun kendisine diyorum. İşlerinde başarılar temenni ediyor, hayırlı bol kazanç diliyorum. İnşallah kısa sürede inşaatına başlayacağız ve kısa süre içerisinde Tunceli'de çocuklarımızın ve gençlerimizin kullanımına sunacağız."

Hayırsever iş adamı Kazım Güntaş ise, "Tunceli'de sosyal projeler kapsamında geçmişte annem adına Elif Güntaş İlkokulunu yaptırmıştık. Şimdi de sağ olsun Sayın Valimin katkılarıyla Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonunu hayata geçireceğiz. Sayın Valime vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederim. Projeyi gerçekleştirme konusunda bizi motive ettiniz. En kısa zamanda umarım hayata geçiririz ve hemşehrilerimizin hizmetine açacağız. Sağ olun var olun." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, konuşmaların ardından Vali Sonel, hayırsever iş adamı Güntaş ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aslanoğlu, binanın yapım protokolünü hayırlı olsun temennisinde bulunarak imzaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim