• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 24 °C

Tunceli’nin değerleri EMİTT fuarında sergilendi

Tunceli’nin değerleri EMİTT fuarında sergilendi
Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen EMITT'in ilk iki gününde turizm profesyonellerine, üçüncü ve dördüncü gününde ise tatilcilere yönelik programlar gerçekleştirildi.

Tunceli'nin değerleri dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında gösterilen ve bu yıl 22. kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda sergilendi. Tunceli’nin tanıtımına önem veren ve bu anlamda önemli projelere imza atan Tunceli Valiliği ve Belediye, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in desteğiyle EMITT Fuarı'nda da yerini aldı. Tunceli’nin tanıtılmasına katkı amaçlı kurulan stantta adeta ziyaretçi akını yaşandı.

25 Ocak Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katılımıyla gerçekleştirilen fuar, 28 Ocak Pazar günü sona erdi.

Tunceli Vali Yardımcısı Akın Zor, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Elaldı, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, TSO Başkanı Yusuf Cengiz, ESOB Başkanı Hıdır Belice’nin katıldığı EMITT’te, Tunceli 12 nolu salondaki standında konuklarını ağırlarken, standı başta Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Erzincan Valisi Ali Arslantaş Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere çok sayıda bürokrat, sanatçı, yazar, akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve seyahat acentesi temsilcileri ziyaret etti.

Tunceli standında Hozatlı kadınların yaptığı bez bebekler, organik bal, peynir, doğal sabun, rafting botu, cacım dokuma ürünler, bağlama ve Tunceli doğasını anlatan tablolar sergilendi. Standı ziyaret eden konuklara ise kultik çekirdeği, dardağan, kuru dut, orcik ve Munzur Su, ikram edildi.

Dört gün süren fuarda, memleketini özleyen Tuncelili hemşerilerimizin yanı sına Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı binlerce kişi standı ziyaret edip ili tanımaya çalıştı.

tunceli-degerli-fuarda-sergilendi-(3).jpgtunceli-degerli-fuarda-sergilendi-(5).jpgtunceli-degerli-fuarda-sergilendi-(8).jpgtunceli-degerli-fuarda-sergilendi-(2).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim