• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 8 °C

Tunceli’de"Sıfır Atık Projesi" Değerlendirme Toplantısı

Tunceli’de"Sıfır Atık Projesi" Değerlendirme Toplantısı
Tunceli’de "Sıfır Atık Projesi" durum değerlendirme toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçirilen projenin değerlendirme toplantısı, Ak Parti Tunceli İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Yıldız Güngör öncülüğünde, Tunceli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli çevre mühendisleri Dilek  Alparslan  ve Engin Gökmen’nin katılımıyla düzenlenen toplantıda geri dönüşümün önemine işaret edilerek, projeyle ilgili belediyeler, kaymakamlıklar, kamu kurumlarının yanı sıra toplumun her kesiminin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği belirtildi.

Toplantıda söz alan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Yıldız Güngör, çevre kirliliğinin artışına dikkat çekerek çevre bilincinin geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Nüfus artışının sanayileşme, kentleşme ve bu durumlara bağlı olarak tüketim artışının kaynakların azalmasına neden olduğunu söyleyen Güngör, “1900’lü yıllara göre günümüzde kişi başına enerji tüketimi 3 hammadde kullanımı 2 katına çıkmıştır.

Bu durumda çevre kirliliği doğal olarak artmış ve bugün sürdürülebilir bir çevre bilincine olan  ihtiyaç zorunluluk haline gelmiştir. İşte bu önemli konu ile alakalı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanım efendinin başlattığı ve 81 ilde çevre duyarlılığı yaratmaya çalıştıkları "SIFIR ATIK" projesi kapsamında Tunceli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli çevre mühendisleri Dilek Alparslan ve Engin Gökmen Ak Parti İl binamızda Kadın kolları başkanlığımız öncülüğünde il teşkilatımızın katılımlarıyla konferanslarını sundular kendilerine teşekkür ederim”dedi.

Ülkemiz ve ilimizin doğal güzellikleri bakımından dillere destan olduğu ifade eden Kadın Kolları Başkanı Yıldız Güngör, “Bizlerin amacı bu güzellikleri geleceğin mirası olarak görüp, çocuklarımıza aktarmak olmalıdır. Bu güzellikler tüm illerimizde olduğu gibi Tunceli’mize de kültürel ve ekonomik olarak değerler katmakta, bu bölgeler güzellikleriyle anılmakta ve bu doğal sürecin sonucu olarak turizm gelişmekte bölgenin  ekonomisi bu değerler üzerinden gelişmektedir. İlimizi örnek verirsek Munzur Vadisi Milli Parkı’nı biz Tuncelililer olarak biliyor bu doğa harikasını gururla görmeyenlere anlatıyor ve onları da görmeye  teşvik ediyoruz. Şimdi bu güzellikleri, çocuklarımızın görememesinden endişe duyuyoruz. Munzur nehrinin kirlendiğini, Pülümür çayının artık görenlerin hayran oldukları bir yer olmaktan çıkıp atıkları taşıyan bir su yolu haline geldiğini, kısacası coğrafyamızı insanların  bilinçsizce doğaya bıraktıkları atıklarla görülmeye değer bir yer olmaktan çıktığını düşünmek bile bizleri rahatsız etmektedir. Gelecek nesillere daha güzel bir Tunceli bırakmak için çalışmalı  geçmişimizin bize  bıraktığı doğal emanetleri asıl sahipleri olan gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Bizim amacımız gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmaktır”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim