• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

Tunceli'de riskli meslekte çalışanlara iş güvenliği kursu veriliyor VİDEO HABER

Tunceli'de riskli meslekte çalışanlara iş güvenliği kursu veriliyor VİDEO HABER
Tunceli Halk Eğitim Merkezi, yüksek gerilim hattında çalışanlara yönelik kurs düzenledi.

Dünyanın en zor işleri arasında gösterilen yüksek gerilim hatlarının bakım onarımında çalışan işçilerin bilinçlendirilmesi ve kaza risklerinin ortadan kaldırılması için Tunceli Halk Eğitim Merkezi, iki hafta sürecek olan bir kurs düzenledi. 
İş Güvenliği Uzmanı ve Elektrik Mühendisi tarafından verilecek eğitimler sonunda kursiyerler,  hem iş güvenliği konusunda bilinçlendirilerek kazaların önüne geçilmiş olacak,  hem de kurs sonunda verilecek sertifika ile istihdam edilebilecekler.
Düzenlenen kurs ile tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik gerekli bilgi ve donanımı sağlamayı çalıştıklarını belirten İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanı Aytaç Limoncu, "Amacımız bu kursta çalışanlarımızın dışarıda çalıştıkları ortamda meydana gelebilecek riskleri ve tehlikelere karşı bilinçli olmalarını önlemek için gerekli olan bütün tedbirleri almak. Burada da bunu amaçlıyoruz bu kursumuzda da zaten TEDAŞ çalışanlarımız var. Bunlar yüksekte çalışıyorlar ve elektrikle alakalı işlerde çalıştıkları için çok önemli bir konu. Özellikle çalıştıkları sektörle alakalı oldukça önemli riskleri var. Bu risklere karşıda gerekli olan bütün bilgi ve donanımı bu kurslar sayesinde burada gelip alıyor. Öğrendikleri bilgileri de üretim sahasında da gerçekleştirerek meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı gerekli önlemleri alabilecekler"dedi. 


Yaptıkları işin yüksek risk barından bir iş olduğuna dikkat çeken kursiyerlerden İsak Doğan, "Biz kursta şunu öğrendik,  kaza risklerinin azaltılmasına çalıştık. Gerek kaza tedbirleri, gerek iş güvenliği konusunda bunları azaltmaya çalıştık"diye konuştu.
Kurs ile ilgili bilgi veren Tunceli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Can, "Tehlikeli ve çok tehlikeli yüksek gerilim işlerinde çalışan personele yönelik bu kursumuz, FEDAŞ İl Müdürlüğü ve halk eğitim müdürlüğünün ortak açtığı bir kurs. Kurstaki amacımız tehlikeli ve çok tehlikeli yüksek gerilim işlerinde çalışan personele,  gerek montaj gerek ise bakım kontrol aşamasında sağlıklı ve güvenli çalışma becerisi kazandırmaktadır. Kursumuz 40 saatlik bir modülden oluşan kursumuz iki aşamadan meydana gelmektedir. Birinci aşamamız iş sağlığı ve iş güvenliği, ikinci aşama ise meslek bilgilerinin kazandırması. Tehlikeli ve çok tehlikeli yüksek gerilim sisteminde çalışan personelimiz,  burada alacağı belge ile elektrik ve elektronik sektöründe,  yüksek gerilim sistemlerinde bakım onarımı kurulumunda istidam edilebilecek. Kursumuz aynı zamanda bir istihdam kursu, meslek edinme kursu, özellikle ilimizde ara ara meydana gelen yüksek gerilim kazalarını önlemek amacıyla biz bu kursu açtık" şeklinde konuştu.
Haber: Anıl Yüksel

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim